Urbánus hangulatú, kontrasztos fürdőszoba berendezések

Urbánus hangulatú, kontrasztos fürdőszoba berendezésekA matt fekete, a világos vagy a fa hatású csempével éles kontrasztot alkotó fürdőszoba illetve konyhai kiegészítők, berendezések rendkívül divatosak és népszerűek manapság. Ha épp loft vagy urbánus stílusú fürdőszobát álmodtunk meg, akkor az alábbiak igazi „must have”, azaz kötelező beszerzési tárgyak lehetnek.


kontrasztos fekete fehér fürdőszobai berendezés

Noha a burkolatok tudják megteremteni egy tér alaphangulatát, a kontrasztos, fekete-fehér fürdőszoba nem csak a csempével érhető el, ma már a kiegészítőket, berendezési tárgyakat illetően legalább ilyen változatos a paletta.
Nézzük, milyen lehetőségeink vannak akkor, ha történetesen kis méretű a fürdőhelyiség, ezért a falak, illetve csempe világos árnyalataiban gondolkodunk, ám szeretnénk ezzel együtt urbánus vagy loft stílusú fürdőszoba enteriőrt kialakítani!
A kontrasztos, matt fekete elemekkel ugyanis számos kiváló lehetőségünk nyílik a stílushoz illő tervezéshez.

Hansgrohe csaptelep
(Fotó: Hansgrohe csaptelep)

1. Matt fekete csaptelepek urbánus stílusban

A legkézenfekvőbb módja az urbanisztikus fürdőszoba dizájn kialakításának, ha a számos gyártó által különböző formában, stílusban, méretben és minőségben kínált fekete, matt csaptelepek egyre szélesebb arzenáljából választunk.
 
Grohe Essence Csaptelep
(Fotó: Grohe Essence csaptelep)
 
A nagy és neves gyártók kiváló minőségű, technológiailag profin kidolgozott modelljei mellett azonban érdemes dizájn terén is bátrabban szétnéznünk és keresgélnünk, ha valami igazán különlegeset szeretnénk. Kiváltképp, ha egy olyan konkrét és látványos stílusban gondolkodunk, mint amilyen az urbánus illetve a loft vonal.
Dizájn terén pedig kik azok, akik a leginkább élen járnak? Hát persze, hogy az olaszok!
Frattini csaptelepek
(Fotó: Frattini csaptelepek)

A Fima Carlo Frattini az olasz csaptelep gyártás egyik vezető márkája. Történetük még a hatvanas években kezdődött, és ugyan a cég sok változáson ment keresztül, de azóta is éppen olyan nagy hangsúlyt fektetnek a stílusra és a minőségre, mint anno. Túl azon, hogy a legmodernebb gyártósorokkal és eszközökkel dolgoznak, a széles termékpaletta is hűen tükrözi a megbízhatóságra, a tökéletességre való törekvést.

2. Látványos és modern: Sötét mosdók, világos csempe mellé

Fehér, vagy világos, natúr kő textúrájú csempe mellé ragyogó kontrasztot hozhatunk be a fürdőszoba térbe egy modern, látványos fekete mosdóval is. Remek ötlet a kontrasztos színek megjelenítésén túl az anyagok felületét is ellentétbe állítani egymással: például sötét fényes csempével jól mutatnak a matt fehér szaniterek, és ez fordítva is éppúgy igaz: a világos, matt burkolatok előterében igazi gyöngyszemként tündököl egy fényes fekete mosdó.

Argenta Toulouse csempe kollekció
(Fotó: Argenta Toulouse csempe kollekció)

És ha nem ennyire elegáns, hanem inkább egy kicsit természetesebb stílusú, de ugyanúgy sötét mosdót szeretnénk?
A jó hír, hogy mivel ma már számtalan féle fekete mosdó kapható a piacon, így nem csak a méret, forma, felület (pl. fényes, matt) hanem a textúra szerint is könnyen kiválaszthatjuk kedvencünket. Ez lehet akár egy szép üvegmosdó, vagy ha fa hatású pultban, vagy loft stílusú enteriőrben gondolkodunk, akkor a rusztikus kő, vagy kőhatású mosdók közül is válogathatunk.

SIKO Triomini Lapis mosdó
(Fotó: SIKO Triomini Lapis mosdó)

Ezt a natúr, kissé rusztikus, természetes összhatást hozhatjuk be fürdőszobánkba a SIKO Triomini Lapis, 40x40 cm-es, túlfolyás nélküli pultra ültethető mosdójával.

3. Extravagáns, fekete térben álló kádak a kényeztetésért

Az M-Acryl gyártónál több ilyen kádat is találunk, több féle formában, stílusban, méretben. A Liberty fantázianevű szabadon álló kád, 160 literes űrtartalmú, fehér és fekete előlappal is választható. A kád ugyan nem olcsó, de magas minőségű, ára pedig már tartalmazza az előlapborítást, a click-klack lefolyót és a kádlábat is – ezt más gyártóktól rendelt kádak esetében sokszor külön kell megrendelnünk a termék mellé.

M-Acryl Liberty kád
(Fotó: M-Acryl Liberty kád)

Az M-Acryl kádak felülete rendkívül sima, selymes – az egyenes felület titka az antibakteriális bevonat, mellyel valamennyi kádat ellátták.  
Így van ez a Paradise névre hallgató kád esetében is, amely kellemesen íves, lágy, nőies formájával könnyen belopja magát a szívünkbe. A 180X80 cm-es szabadon álló akril kád fekete, fehér és piros előlappal is választható.
Elegáns formájával, megjelenésével igazi SPA élményt nyújt, tökéletes luxus fürdőszobában érezhetjük magunkat benne, emellett biztonságunk és egészségünk tekintetében is a lehető legjobb választás.
Az M-Acryl valamennyi kádját úgy tervezték meg és alakították ki, hogy képes meggátolni a gombák, baktériumok kialakulását és terjedését. Így fürdés előtt, közben illetve utána is biztonságban tudhatjuk a családot és saját magunkat, kádunk antibakteriális felülete pedig segít minket a fürdőszoba könnyebb tisztántartásában is.

M-Acryl Paradise kád
(Fotó: M-Acryl Paradise kád)

4. Karakteres megoldások frissítő zuhanyra

burkolólapok és a nagyobb berendezési elemek mellett még számos egyéb módja van annak, hogy egy loft fürdőt, vagy egy urbánus stílusú, fiatalos fürdőszoba hangulatot alakítsunk ki otthonunkban. Ha történetesen ez a tér kisebb, mint szeretnénk, vagy egész egyszerűen csak a zuhanyzót praktikusabbnak gondoljuk, mint a kádat, akkor választhatunk egy markáns fekete keretes zuhanykabint, mondjuk, a Radaway kínálatából.

Radaway Modo New Black II Walk-in zuhanyfal
(Fotó: Radaway Modo New Black II Walk-in zuhanyfal)

A Modo New Black II Walk-in fekete zuhanyfal például annak ellenére, hogy alig vesz el teret tőlünk, látni engedi a dekoratív burkolatokat - mégis kellően szabad teret biztosít a zuhanyzáshoz. Kényelmes, belépős zuhany, kellőképpen tágas, ráadásul még praktikus és biztonságos is. Fekete fali profillal a falra szerelhető, üvege pedig 8 milliméteres edzett üvegből készült, Easy Clean vízlepergető bevonattal, mely hatékony segítséget nyújt nekünk a makacs vízkőlerakódásokkal szemben.

Radaway zuhanyfal
(Fotó: Radaway zuhanyfal)

Ön is loft, vagy urbánus trendbe öltöztetné a fürdőszobát, illetve otthona más élettereit? Vagy csak éppen megtetszett valamelyik sötét színű szépség?
Akkor érdemes lesz személyesen is ellátogatni hozzánk! A Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában több mint 200 világszínvonalú gyártó, változatos termékpalettáját kínáljuk, melyhez 3D Látványtervezéssel segítünk a még szebb, még ergonomikusabb fürdőszoba kialakításában.