Konyhabútorok hófehérben - de milyen burkolattal?

Konyhabútorok hófehérben - de milyen burkolattal?Ha már elkészült a fürdőszoba, akkor jöhet a konyha
A tudatos konyhatervezés, ésszerű berendezés, ergonómia mellett érdemes a konyhabútor és hidegburkolatok harmóniájára is törekedni. Sokan szeretik a hófehér konyhabútorokat: szűzies, tiszta, álomszép, időtlen. Modern hatást kelt és nem mellesleg tágasabbnak, légiesebbnek láttatja az életteret. Azonban a körülötte lévő burkolat színe, mintázata, hangulata is nagyban befolyásolja ezt az atmoszférát. Nézzünk meg most pár variációt, csempe ötletet - hogy mivel is érdemes kombinálni egy szép fehér konyhabútort, és melyik összhatással milyen irányba vihetjük majd el a látványt?


Vajon melyik a legjobb csempe hófehér konyhákhoz? Erre a kérdésre bizony nem könnyű válaszolni, hiszen a fehér színnel elviekben minden passzol, azonban számtalan dolgot kell még figyelembe venni a színeken kívül az ideális konyhai csempe kiválasztásánál.

Ami a konyha területét illeti, a padló a legfontosabb, hiszen ez a legnagyobb, lefedésre váró felület. 

A harmonikus látvány, a helyiség esztétikája mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olyan technikai tényezőket, mint a csúszásmentesség, vagy a nagyfokú ellenállás a vízzel és az ütésekkel, karcolódással szemben - vagyis, az ideális konyhai padlóburkolatnak számos egészségügyi és biztonsági követelménynek kell megfelelnie. 

Szerencsére napjainkban a minőségi hidegburkolatok megfelelnek minden ilyen elvárásunknak is, így akár a konyha, a fürdőszoba vagy a terasz burkolására is alkalmas a legtöbb greslap.

A konyha csempe pedig, mint afféle a dekorációs elem funkcionál már inkább, azonban, ha fehér konyhabútort választottunk, akkor a padló itt kulcsfontosságú elem lesz a fehér konyhaszekrények kiegészítésében, a tér látványának folytatásában, hiszen hatalmas változást hozhat a tér hangulatát és stílusát tekintve. 


Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor


Az általunk választott padlótípus nagymértékben határozza majd meg a konyha belső kialakításának stílusát - legyen az modern, minimál, rusztikus, elegáns, vagy akár glamour.

Mindemellett a padlóburkolat befolyásoló tényező lehet a konyha térérzetét illetően is, hiszen optikailag képes tágasabbnak avagy szűkösebbnek láttatni, éreztetni a helyiséget. Épp ezért nagyon fontos, hogy mérlegeljünk valamennyi lehetőséget, amikor padlóburkolatot választunk a fehér konyhabútorunkhoz! Elvégre fontos, hogy a végeredmény egy olyan tér legyen, mely nem csak funkcionális, de látványában is vonzó, tetszetős és stílusos. 

Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor


Összeállításunkban ezúttal a Porcelanosa ajánlását követjük, az ő termékeiken keresztül fogjuk most bemutatni, hogy milyen csempe textúrák, csempe minták, csempe stílusok illenek a leginkább a fehér konyhabútorokhoz a kortárs konyhákban!

1.  Hófehér csempe a fehér konyhákhoz? 

Letisztult, szűzies, teljesen tiszta: a puristák szerint a fehér konyhabútort fehér csempével kell folytatni. Ez egy rendkívül finom tervezési trükk, mely holisztikus végeredményt ad. Mivel a fehérnek számtalan árnyalata létezik, célszerű az egymást kiegészítő, de jól megkülönböztethető tónusokat egymással kombinálni. Így érdekes és tetszetős kontrasztokat hozhatunk létre, melyek kellemesen egészítik ki a tér egyszínű fehérségét. 

Vagy egy másik tipp a fehér padlóburkolat sötét fugával. Itt is az erőteljes szín kontraszt ad egy érdekes karaktert, erősíti a csempék moduláris jellegét, és látványát tekintve is kifejezetten elegáns, sikkes.


Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor

2.  Fekete-fehér sakktábla hatás

A klasszikus fekete-fehér sakktábla dizájn most egy, a korábbinál jóval modernebb stílusban újragondolva megalkotható: ehhez csupán forgassuk el a csempéket 45 fokkal, hogy a mozgalmasság érzetét keltsék a helyiségben. Az eredmény itt is egy elegáns, látványos kontraszt lesz majd a fehér szekrényekkel. Ha még ennél is frissebb, modernebb hatásra vágyunk, akkor játszhatunk a Ha a nagyobb lapokat kisebb csempe mérettel kombináljuk, akkor ezzel megtörhetjük a klasszikus sémát, frissebb megjelenést kölcsönözve a konyha enteriőrnek. De további ötletek is léteznek még a sakktábla-hatás fiatalos, modern megjelenítésére, például a négyzetes formátumú csempék helyett használhatunk hatszögletű csempéket, vagy kiegészíthetjük a feketét és egy fehéret egy köztes, szürke árnyalattal. Ezek a frissített sakktábla hatású burkolatok izgalmas megjelenést adnak majd konyhánknak a fehér konyhabútorral. 

3.  Fehér konyhabútor, fapadlóval

A fa hatású járólapok, azaz a természetes, natúr fa árnyalata a padlón gyönyörű harmonikus összképet alkot a fehér bútorokkal, legyen az fürdőszoba - vagy konyhabútor.  

Ennél a dizájnnál a fa árnyalatok számos variációja több lehetőséget is kínál, a világos kőris vagy fenyő tónusoktól kezdve, a közepes tölgyön keresztül, egészen a sötét árnyalatokig. 

Ez az elegáns kombináció a skandináv, a minimalista, modern és a rusztikus konyhákba is egyaránt beleillik. A választott dizájntól függetlenül, a fa erezete ideális kiegészítője az elegáns fehér szekrényeknek, akár a matt, akár a fényes felülettel választjuk. 

A fa megjelenésű, hatású gres padlót, laminált vagy vinyl padlót sokan választják ma már konyhájukba, mert valóban gyönyörűek, a gyártók egyre szebben képesek leutánozni a természetes fa textúrákat, erezeteket. Ezek az anyagok pedig konyhába kétségkívül jobbak, mint a valódi fa, hiszen vízállóak, csúszásmentesek, és nagyfokú ellenállóképességgel rendelkeznek a különféle behatásokkal szemben. Esztétikájuknak és tartósságuknak köszönhetően pedig kitűnő alternatívái lehetnek a valódi fából készült padlóburkolatoknak.  


Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútorl

4.  Fehér konyhabútor, szürke padlóval

A betonhatású, vagy kőhatású padlók éppúgy gyönyörűek - talán a természetes textúrájukból adódóan - a fehér frontokkal, elemekkel. A két szín kromatikus kapcsolata miatt az egyik legtévedhetetlenebb padlóburkolat opció a szürke - ha fehér konyhához keresünk járólapot. Mivel a szürkének is ezer árnyalata van, és hideg-meleg szürkék is sokféle árnyalatban megtalálhatók, ahogy a fehérek közül is találunk hideg és meleg fehér tónusokat - így e két szín számos árnyalata, intenzitása biztosan képes kielégíteni mindenféle igényt. Az optimális árnyalatot igazából csakis a saját, személyes ízlésünk, illetve a helyiség fényviszonyai döntsék el… 

Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor

5.  Sötét padlóburkolat és fehér konyhabútor?

A sötét konyha padló - például az egészen sötét szürke antracit árnyalatok praktikusak abból a szempontból nézve is, hogy kevésbé látszik meg rajtuk a por, piszok, szennyeződés. A sötét kerámia burkolattal rendelkező konyhákban a szekrények mindig a fókuszban lesznek, hiszen a sötét padló kiemeli a nála világosabb bútort. Még a fa hatásút is, hát még a fehéret!


Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor

6.  Kőhatások, mint a pala vagy a beton, illetve a különböző textúrák

Ami a fehér konyhabútor látványát illeti, a koptatott hatású csempék, szemcsés, erezetes, vagy a kövek különböző textúráit felidéző csempék stílust adnak a fehér konyhánknak, miközben megőrzik annak letisztult, elegáns megjelenését. 

A kövek különböző textúrája és megjelenése kiemeli a bútorok fehérségét, hiszen ha fehér konyhabútorról, de akár fürdőszoba bútorról vagy más berendezési tárgyakról beszélünk - a kontraszttal való játék kulcsfontosságú a természetes kő esetében is: a világos vagy közép szürke, kötésekkel ellátott pala padló például kiemeli, míg a mészkő vagy a travertin felhívja a figyelmet a kő textúrájára, különösen ha egyszínű fehér bútor vagy szaniter kerül mellé. 

Az ipari stílusú, loft hatású konyháknál a cement vagy beton hatású, minél nagyobb méretű lapok, minimális fugákkal tökéletes látványt nyújtanak, és elősegítik a vizuális folytonosságot a térben. 


Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor

7.  Az elegáns márvány hatása

A dekorációs lehetőségek nagy klasszikusa a szürke márvány és a fehér egyszínű felületek kombinációja. A márvány szemcsék, a kő izgalmas látványos erezetei ideálisan kiegészítik a fehér szekrényeket, frontokat. Ha pedig fehér lapszínű márvány csempét választunk a fehér konyhánkban, akkor a márvány hatást ebben az esetben még világosabbá, légiesebbé és elegánsabbá varázsolja a teret. Ha pedig beleviszünk némi fekete kontrasztot, attól még modernebb, még különlegesebb lehet az összhatás. A fürdőszoba esetében ez a fekete kis elem lehet például egy egyedi falfüle, vagy a fekete csapok - konyha esetében pedig a sütő, a főzőlap…


Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor

8.  Nyomtatott mintás csempék, cementlap-hatás

A fehér szekrények egyszerűségéhez jól illenek a dekoratív, mintás csempék is, melyek egy önálló, újabb dekorációs elemként is funkcionálnak majd a térben. 

A legjobb megoldást egy semleges színpalettán belüli árnyalatokból álló, geometrikus nyomattal, mintával érhetünk el  - ennek végeredménye minden esetben egy egyedi, különleges konyha lesz. 

Porcelanosa konyhabútor
Fotó: Porcelanosa konyhabútor

Te is konyhabútor választás előtt állsz, és Te is fehér konyháról álmodozol? Akkor javasoljuk, nézd meg a gyönyörű, kiemelkedően praktikus, és igazán funkcionális GamaDecor konyhabútorok széles tárházát, mely egyébként szintén a Porcelanosa csoport kiváló termékcsaládja!

Ha pedig csempét választanál mellé, akkor fedezd fel élőben is az itt látott sokoldalú kollekciókat, és persze még megannyi más lehetőséget, gyártót, megoldást is: Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével, ingyenes 3D látványtervezéssel segítjük vásárlásod. 

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!