Kortárs, trendi konyhák: íme, a mi kedvenceink!

Kortárs, trendi konyhák: íme, a mi kedvenceink!Hogy mit válasszunk egy mai, innovatív, egyszerre praktikus és látványos konyha enteriőrbe? Most ehhez adunk remek tippeket: az ízléses és könnyen tisztán tartható konyhai csempe ugyanis csak a kezdet, de mivel rendezzük be a helyiséget? Milyen bútort, mosogatót válasszunk? Hogyan tudunk majd spórolni a vízzel, az energiával és persze a konyhában eltöltött idővel? Most megtudhatod, tarts velünk!


A fürdőszoba mellett a konyha is legalább olyan fontos színtere otthonunknak. A gyönyörű burkolólapok, változatos csempék itt is megjelenhetnek, akár a padlón, akár a falakon - ám a konyha szíve-lelke mégiscsak maga a komplett berendezés, azaz a konyhabútor és a gépek.

De mit érdemes választani egy mai konyhába, - ami látványos és szép legyen, ugyanakkor praktikus, idő- és helytakarékos, víz- és energiatakarékos is -hogy megkönnyítse a család, a háztartás életét?

Íme a mi tippjeink…
 
Marazzi Grande, Stone LookFotó: Marazzi Grande Stone Look
 

1.    Kezdjük a burkolatokkal: a gyönyörű, időtlen kövek textúrája most mindent visz!

Egy mai, ízléses konyha igazán akkor szép, ha látványában is letisztult, természetes.

Ha nem szeretnénk fa hatású bútort, akkor pláne a természetes textúrákra érdemes törekednünk a burkolatoknál. Például, ha egy trendi színes, egy drámai fekete konyhabútor az álmunk, netalán egy ragyogó hófehér, hogy tágasabbnak tűnjön majd a tér - az enteriőrben akkor fogjuk otthonosan és jól érezni magunkat, ha a bútorok körüli környezet, a textúrák minél természetesebbek.

A fa hatású felületek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyönyörű, időtlen kő mintázatok, a különböző léptékű és árnyalatú természetes kövek mintázata, melyeket az innovatív hidegburkolatok gyártóinak köszönhetően egyre több új anyagon, textúrán választhatunk.

A kő hatás tehát továbbra is marad, azonban a paletta egyre színesebb, egyre több az egyedi megoldás, a különleges felület. 
 
MarazziGrande, Stone LookFotó: Marazzi Grande Stone Look
 
A mutatós kerámia csempék is egyre többféle felületképzéssel, divatos árnyalatokban látnak napvilágot.

Az olasz Marazzi gyár is előrukkolt számos szebbnél szebb újdonsággal, többek között a Grande Stone Look kollekcióval, melynél a kő eredeti szépsége találkozik a porcelán (gres) kiemelkedő szilárdságával, tartósságával. Ezek az extrán tartós burkolatok kül- és beltérre egyaránt alkalmasak, így gyönyörű, egységes, egybefüggő tereket hozhatunk létre a segítségükkel. A Marazzi Grande Stone Look lapokat 8 gyönyörű, időtlen árnyalatban választhatjuk: a palettán hidegebb és melegebb árnyalatú szürkék, barnás-bézses földszínek, és egy matt drámai fekete is megtalálható.

 
MarazziGrande, Stone Look
Fotó: Marazzi Grande Stone Look

A Marazzi gyártási technológiája lehetővé teszi a színhibák és felületi egyenetlenségek varázsának sértetlen megőrzését, miközben egy egészen kivételes műszaki teljesítménnyel rendelkező finish-t, azaz záró réteget tesznek a lapokra az égetés során.  
 
Marazzi Grande, MarbleLook
Fotó: Marazzi Grande Marble Look

Szintén a Marazzi hidegburkolatok közül ajánljuk a Grande Marble Look családot is, ha természetes, időtlen, kortárs élettereket szeretnétek, akkor ezekkel a márvány rajzolatú lapokkal is tökéletesen célba érhettek.

Marazzi Grande Marble Look Statuario és Grigio
Fotó: Marazzi Grande Marble Look Statuario és Grigio

Annak, aki extrém nagy léptékben gondolkodik, és nagy kiterjedésű, egybefüggő felületekhez keres nagyméretű, mégis tartós és szinte törhetetlen lapokat, annak az X-TONE óriás lapjait ajánljuk a Porcelanosa gyártól. A padlók és falak, valamint munkalapok, konyhaszigetek és egyéb különböző felületek burkolásához remekül alkalmazható megoldások, hiszen akár egy vagy néhány lappal megolhatjuk a burkolást, így minimálisan megtörve a felület egységes mintáját. Ráadásul ezek a nagy lapok mindössze 6-8 mm vékonyak, így nem vastagítják meg jelentősen a bútort. 
 

XTONE Aged Dark konyha burkolat
Fotó: Porcelanosa, X-TONE Aged Dark burkolattal bevont konyha

Egészen lebilincselő dizájnt és vizuális erőt képvisel a Paonazzo Biondo óriás burkolat, amely igazán pazar, elegáns erezetével jellegzetes karaktert kölcsönöz belső tereinknek.

Porcelanosa, X-TONE Paonazzo Biondo
Fotó: Porcelanosa, X-TONE Paonazzo Biondo burkolattal bevont konyhapult és fal

2. Konyhabútorok új dimenziója

Konyhánk szíve-lelke a bútor, melynek egyre több elvárásunkat kell ma már teljesítenie. Nem elég, hogy szép, ízléses, praktikus az elosztása, ergonómiailag és kényelmi szempontból is pont hozzánk illeszkedik.

Gamadecor
Fotó: Gamadecor luxus konyhák

Újabb teljesítendő igény a részünkről az exkluzív, kifinomult dizájn, a prémium alapanyagok használata is egyre fontosabbá válik.

A Gamadecor álomkonyhái egy sajátos életstílust képviselnek: olyan dizájnt, minőséget és exkluzív technológiát láthatunk itt, melyektől szinte tapinthatóvá válik a luxus érzése. 

Gamadecor
Fotó: Gamadecor prémium konyhabútor

A Gamadecor konyhák esetében nem csak látványtervező program, de látványtervező szakember is a segítségünkre van, aki segít nekünk meghatározni a mi konyhánk adottságaihoz, méreteihez, és a mi ízlésünkhöz, igényeinkhez a leginkább passzoló méreteket, elrendezést, látványt. A különböző prémium minőségű, tökéletesen ellenálló panelek, és a színben, anyagban is hozzájuk illő fogantyúk és egyéb kiegészítők mellett még egyedi kedvenc tároló megoldásainkat is kiválaszthatjuk! 
Gamadecor
Fotó: Gamadecor személyre szabható konyhabútor


Ám hogy mit is tudnak még ezek a gyönyörű konyhák a luxus színvonalú szépségükön és személyre szabható igényünkön túl - ennek hamarosan egy külön önálló cikket szentelünk, hiszen a Gamadecor álomkonyhák bőven megérdemlik a figyelmet.

Addig is, elöljáróban annyit, hogy ennél a termékcsaládnál és gyártónál olyan anyag - és térmegoldásokat is megvalósíthatunk, amelyek eddig csak a fantáziánkban léteztek: mint például, hogy a konyhabútorok anyaga karc- hő-, ütés-, és ujjlenyomat-álló, így nem csak bátrabban használhatjuk, de egyszerűbb a tisztántartása is, sőt 8 órán át ellenáll a víznek is, így még egy beázás vagy főzési baleset esetén is lesz elég időnk elhárítani a bajt.

Ami pedig a különleges térmegoldási igényeket illeti, a Gamadecor konyháival megvalósítható a vissza süllyeszthető és megnövelhető konyhasziget (ha összegyűlik a család, a barátok); az elrejthető konyha (egyetlen mozdulattal becsukhatjuk az egész konyhát, elrejthetjük a kíváncsi tekintetek elől - ez irodákban, stúdió lakásokban, amerikai konyhás nappaliban, vagy ahol egyszerre élünk és fogadunk vendégeket, ügyfeleket - tökéletes megoldás.)

Gamadecor
Fotó: Gamadecor elrejthető konyhabútor
 
Gamadecor
Fotó: Gamadecor kinyitható konyhabútor
  
Természetesen ne feledkezzünk meg a minden eddiginél esztétikusabb és sokoldalúbb beépített tárolási lehetőségekről sem!

 
Gamadecor
Fotó: Gamadecor konyhabútor tárolási lehetőségek

A jól elrendezett elválasztóknak és belső világításoknak köszönhetően rendetlenségnek, elveszett kiskanalaknak esélye sem lesz az új álomkonyhádban, ahol mindennek pontosan úgy és ott lesz majd a helye, ahol Te szeretnéd, és még ránézni is annyira jó!

3 konyhát már most is megnézhetsz élőben, ha ellátogatsz a Budapest 9. kerületben lévő Soroksári út 86. szám alatt található bemutatótermünkbe! 
 
Gamadecor
Fotó: Gamadecor konyhabútor egységesen futó mintázat

 

3. Praktikus kiegészítők konyhádba, melyeket szintén saját igényeidre szabhatsz: a mosogató!

Noha ma már szinte minden modern és felelős konyhába kerül mosogatógép, a mosogató tálca ennek ellenére továbbra is fontos része konyhánknak. Hiszen hol mosnád meg máskülönben a húst, vagy a zöldségeket, honnan vennéd a vizet a főzéshez? Egy jó mosogató elengedhetetlen, már csak azért is, mert a gépbe sem tehetsz be mindent…

Ha nem csak tartósat, de szépet és higiénikusat is szeretnél - akkor érdemes megnézned a Marmorin gránit mosogatóit, ahol a letisztultság nem csak esztétikai vonatkozásban van jelen, hanem már maga az anyagösszetétel (gránitőrlemény, ezüst ionokkal) is afelől biztosítja használóját, hogy tulajdonképpen semmilyen szennyeződés ne tapadhasson meg a mosogató felületén.

Marmorin mosogató
Fotó: Marmorin mosogató


A Marmorin saját szabadalmaztatott anyaga, a Maggranit egy magas kvarctartalmú gránitőrlemény és műgyanta sajátos keveréke, melynek előállítása, technológiája is magas színvonalon történik. Az anyag és a technológia együtt biztosítják a mosogatók teljesen szag - és csíramentes felületét.

A fehér és fekete mosogatók mellett pedig számos gyönyörű színből és persze egyedi formák közül válogathatunk a gyártó gazdag kínálatából.

És ami a színt illeti: nem kell tartanod az idő előtti kifakulástól sem, a karc- és súrolás álló felületek mellett aMarmorin mosogatói még az UV-fénnyel, erős napsütéssel szemben is ellenállóak!

Marmorin mosogató
Fotó: Marmorin mosogató
 

4. Válasszunk különleges konyhai csaptelepet!

Ha már a mosogatót kiválasztottuk, akkor gondolnunk kell a konyhai mosogató csaptelepekre is. Mi alapján válasszunk? Honnan jöjjön a víz? És milyen állapotban, milyen hőfokon érkezzen?

Na igen, a második már egy izgalmasabb kérdés - pláne a konyhában, ahol egy esti vacsorához olykor extra gyorsan kívánjuk a forró vizet. A folyton vízkövesedő és cserére szoruló vízforralóktól is bizony sokan megszabadulnánk, ha a csapból azonnal tűzforró víz érkezne teánkhoz - a GROHE egyedülálló rendszereinek hála, ma már ez sem álom többé…

GROHE Red vízszűrő és csaptelep
Fotó: GROHE Red vízszűrő és csaptelep
 
A GROHE Red forráspontig hevített vizet adó - vízszűrő rendszerét imádni fogod minden évszakban a konyhádban, de a téli hideg időben és az ünnepi főzések idején mindenképpen ez a leghasznosabb megoldás! Az innovatív rendszernek köszönhetően egyenesen a csapból tudod majd engedni a 100 Celsius fokos vizet, akár egy gyors tésztaételt, levest, vagy forró teát szeretnél. Nagy előnye a rendszernek, hogy ugyanabból a csapból engedhető a hevített és a normál víz is, csupán a megfelelő gombot kell megnyomni hozzá. További kényelmünkhöz pedig még “edénytöltő funkció is társul, melynek bekapcsolásával pont 3 liter vizet enged ki a rendszer, majd magától leáll - hogy neked csak a főzésre kelljen koncentrálni.

Vagy egy meleg nyári napon is jólesne, ha hosszú napunk végén nem kellene még a bevásárlással, az üdítő/ásványvíz behűtésével is külön foglalkoznunk, hanem a frissen szűrt, akár buborékos jéghideg frissítőnk azonnal a csapból érkezne, amint megnyitjuk azt.

GROHE Blue vízszűrő és csaptelep
Fotó: GROHE Blue vízszűrő és csaptelep

A GROHE Pure Blue rendszerrel a szénsavmentes természetes víz tiszta ízét kaphatod meg egyenes a csapból, hiszen a GROHE Blue szűrőpatron akár 3000 liter vizet is megtisztít. Az így kapott üdítő, tiszta víz, mentes a klórtól, nehézfémektől, vízkőtől és a városi víz kellemetlen utóízétől. A szűrőrendszer pedig olyan kicsi és takaros, hogy elfér bármely mosogató alatt. A rendszer le is hűti számunkra a vizet, sőt a megfelelő gomb kiválasztásával pedig háromféle változatból választhatunk: mentes, enyhén szénsavas, vagy erősen buborékos.

A GROHE környezettudatos és kényelmi megoldásaival tehát nem csak a vízforralónktól, de még a műanyagpalackok cipekedésétől és a velük járó rengeteg szelektív hulladéktól is megszabadulhatsz - ugye, milyen nagyszerű?

 

GROHE Blue rendszer
Fotó: GROHE Blue rendszer

 

5. Konyha felújítást tervezel? Akkor járj jól! Nálunk a pénzed most a dupláját érheti!

Akár szeretjük követni a legújabb trendeket, akár a magas minőségre megyünk, minden esetben léteznek a nívósabb szalonoknak is olyan akciói, melyekre érdemes odafigyelni, hogy a végén majd még többet hozhass ki a büdzséből!

A Palatinus Duplázó vásárlási utalvánnyal a szó szoros értelmében megduplázhatod a vásárlásra szánt összeget, még akkor is, ha csak jövőre tervezitek a felújítást! Érdemes már most bebiztosítani magad, és a jövő évi terveidet, sőt akár még ajándékba is adhatod a felújítást tervező családtagoknak 3 különböző értékű utalványunk egyikét!

Ennél hasznosabb ajándék - ha felújít, építkezik a család - aligha lesz majd a fa alatt!

Duplázó akciónkról bővebben itt olvashatsz.

Palatinus Fürdőszoba
Fotó: Palatinus Fürdőszoba
 
És hogy mire tudod elkölteni nálunk? Akár a fenti praktikus konyhai termékekre, de természetesen megannyi másra, akár az egész ház felújítását, burkolását meg tudjátok oldani nálunk! Vagy a konyha mellett berendezheted nálunk a fürdőszobát!

Fedezd fel termékeinket élőben is: látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett szakértő segítséget, profi látványtervezést is kaphatsz!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!