Különleges textúrák, izgalmas burkolatok a teraszra!

Különleges textúrák, izgalmas burkolatok a teraszra!Kész a fürdőszoba? Akkor jöhet a terasz! Ezekkel a felettébb praktikus, időtálló és nem mellesleg gyönyörű teraszburkolatokkal szinte gyerekjáték lesz a kültéri burkolás…
A hidegburkolatok ma már nem csak beltérre, de kültérre is kínálnak egészen különleges mintákat, textúrákat, melyekkel a teraszon és házunk külső környezetében is harmonikus élettereket, otthonos, meghitt miliőt alakíthatunk ki.


Alfalux Venexia teraszlapok
Fotó: Alfalux Venexia teraszlapok

A burkolat kültérre történő alkalmazásánál a technikai paramétereken, a magas kopásállóságon és persze a magas UV fénnyel és faggyal szembeni ellenálláson van a hangsúly, ám egy szép, kortárs enteriőr akkor lesz igazán harmonikus és meghitt, ha a kültéri burkolatok is összhangban vannak a lakásban alkalmazott gyönyörű textúrákkal. Szerencsére ez ma már nem okozhat gondot - pláne a most bemutatott szépségekkel…

Ha velünk tartasz, megmutatjuk, mivel burkold a teraszt, és milyen felületeket alkalmazz, ha a lakásbelsőhöz hasonlóan otthonossá szeretnéd tenni a külsőtereket is!

Aparici Bohemiankül- és beltéri burkolat
Fotó: Aparici Bohemian kül- és beltéri burkolat

1.   Teremts meghitt textilhatást, finom rajzolatú mintákkal!

Az Aparici Bohemian kollekciójával az egész házat összhangba hozhatod, méghozzá a meghitt látványt nyújtó szőnyeg- és textilminták izgalmas, finom,pasztell árnyalatú rajzolataival. A 60X60 cm-es méret mellett még számos más méretet és formátumot választhatsz, sőt a család minden egyes árnyalatához létezik egy kisméretű, hatszögletű dekorcsempe is, mellyel a mozaik díszítést is megálmodhatod kül- és beltérre egyaránt!

Aparici Bohemian finom mintázatú csempe
Fotó: Aparici Bohemian finom mintázatú csempe


A Bohemian kollekció komplett projektekhez is alkalmazható tehát: lehetővé teszi, hogy otthonunkat olyan stílusban rendezzük be, amely kiválóan ötvözi a hagyományos kézműves jegyeket a legmodernebb kivitellel és gyártási technológiával.

A bel- és kültéri porcelán csempék és padlóburkolatok antikolt hatású, pasztell árnyalatai szépen kiemelik a lapok lágy mintázatát. Értékes és egyedi megjelenése még a kültéri 2 cm-es lapokon is megjelenik, amellyel a legkifinomultabb ízlést is kielégíti.


Aparici Bohemian hatszögletű mozaik
Fotó: Aparici Bohemian hatszögletű mozaik


2.   Fémes hatás az impozáns loft, indusztriális kortárs terekért - kül- és beltéren is!


Ha szereted az antikolt, fémes hatást, a rozsdamarta felületek izgalmas textúráját és látványát, vagy a vizes hatású savmarta textúrák eredetiségét, akkor az ApariciMetalliclátványos, kortárs stílusvilágát imádni fogod!


Aparici Metallic kültéri és beltéri burkolatok
Fotó: Aparici Metallic kültéri és beltéri burkolatok


Az Aparici Metallic kollekcióban fali és padló burkolatokat egyaránt találsz. A fémes hatású, természet által ihletett piszkosfehér, rozsdabarna és oxidált zöld színekben pompázó csempecsalád sima és struktúrált felületű, különböző méretekben és formátumokban kapható lapjai mellett még hatszög alakú dekorokból és a család saját mozaik lapjaiból is válogathatsz a még mozgalmasabb hatás eléréséért - ha nem lenne elég csupán maga az izgalmas fémes textúra.

Az Aparici Metallic kollekció mindhárom árnyalatával izgalmas loft tereket tervezhetünk kül- és beltéren egyaránt, hiszen a családnak léteznek beltéri padlólapjai, és 2 cm-es kültéri lapjai is!


Aparici Metallic kültéri és beltéri burkolatok
Fotó: Aparici Metallic kültéri és beltéri burkolatok


A család beltéri lapjait többféle nagy formátumban, míg a kültéri 2 cm-es padlólapjait 19,59x39,19 és 49,75x99,55 cm-es változatban rendelheted meg. 

Aparici Metallic csempe és padlólap
Fotó: Aparici Metallic csempe és padlólap


3.   Trendi Terazzo - a teraszra is!


Az olaszok híresek remek stílusérzékükről, kézműves hagyományaikról és izgalmas szín- és anyagkombinációikról, mellyel a csempék és padlólapok világában is remekelnek. Dizájnjuk egyszerre ötvözi a hagyományos megjelenést, régies harmóniát a legmodernebb technológiával, valamint a modern szín- és formavilággal. Ezt láthatjuk számos gyönyörű terazzo típusú hidegburkolat családon, melyek közül most az Alfalux Venexia kollekcióját mutatjuk be.


Alfalux Venexia terazzo burkolat
Fotó: Alfalux Venexia terazzo burkolat


Az olasz kézműves hagyomány ihlette a Venexia újraértelmezi, friss dizájn elemekkel és újszerű esztétikai megoldásokkal megbolondítva hozza el nekünk a 2 cm-es burkolatok világába a terazzo stílust!

A formák és színek egyensúlya a részletek gazdagságával varázsolja el a szemünket.


Alfalux Venexia burkolat kültérre és beltérre
Fotó: Alfalux Venexia burkolat kültérre és beltérre


Az új és kísérletező szellemű Alfalux a Venexia kollekcióval izgalmas módon értelmezi újra a nagymama konyhájából és teraszáról ismertterazzo látványát.

Egy innovatív kollekció, melynek érdekes mintái és anyagkombinációi modern és retró környezetbe is tökéletesen beleillenek.


Alfalux Venexia csempe, padló- és teraszlap
Fotó: Alfalux Venexia csempe, padló- és teraszlap


A Venexia burkolólapok rendkívül sokoldalúak: kül- és beltéren a hagyományos dizájn, a szabálytalan minták és kontrasztos árnyalatok részletgazdag egyensúlyát hozzák el nekünk, hogy bármely kortárs stílusú térbe betervezve időtlen klasszikusként tündökölhessenek.


Alfalux Venexia változatos terazzo lapok
Fotó: Alfalux Venexia változatos terazzo lapok


4.   Időtlen kortárs klasszikusok nyomában: a mészkő nemes látványával is feldobhatod a külső tereket!

Nagy kedvenc a Mystone Travertino nevű kollekció, amelynek mottója: ’új életet ad a történelemnek. A mottó igazán helytálló, hiszen a travertinnek, avagy az időtlen mészkőnek a varázsát és tartósságát a Marazzi burkolat gyár burkolatainak felületén a legmodernebb és leginnovatívabb technikákkal ötvözi. A kollekciónak vannak kifejezetten teraszra és kültéri járdára, lépcsőre szánt 2 cm-es lapjai is!


Marazzi Mystone Travertino teraszlap
Fotó: Marazzi Mystone Travertino teraszlap


Az ókori rómaiak által Lapis Tiburtinusnak nevezett kő volt koruk egyik kedvenc építőanyaga. A mészkő az a kőfajta, melyből a Flavius-amfiteátrumot építették, amelyet mi Colosseumként, majd sok évszázaddal később a Szent Péter tér oszlopcsarnokának anyagaként is ismertünk.Kompakt anyagösszetételének köszönhetően sokféleképpen elkészíthető, magas kopásállóság és alacsony porozitás jellemezte, aminek köszönhetően vízálló, és időtlen anyagról beszélhetünk.


Marazzi Mystone Travertino csempe
Fotó: Marazzi Mystone Travertino csempe


Ennek az ősi anyagnak a magas ellenálló képessége egyesült most a Marazzi Laboratories legújabb, leginnovatívabb gyártási technológiájával. Ez a kombináció adja az új Mystone Travertino greslap erőteljes jellemzőit, mind megjelenését, mind technikai paramétereit illetően, kortárs karaktert kölcsönözve ennek a hagyományos olasz építőanyagnak.


Marazzi Mystone Travertino teraszlap és padlólap
Fotó: Marazzi Mystone Travertino teraszlap és padlólap


A modern SublimeSync digitális nyomtatásnak köszönhetően még a részletek és a hibák is precízenvisszaadhatók a csempére és a teraszlapra nyomtatott mintázaton.A digitális nyomat pedig lehetőséget ad mind a fényes, mind pedig a matt struktúra tökéletes kidolgozására. A mészkő felület textúrájában az árnyalat és a struktúra tökéletesen eggyé válik, az antik anyag összes tipikus porozitásának jellemzőit megőrizve.


Marazzi Mystone Travertino csempe
Fotó: Marazzi Mystone Travertino csempe


A Marazzi Mystone Travertino kollekció egy úgynevezett StepWise technológiának köszönhetően a felületén kivételes csúszásgátló tulajdonságokkal és kiváló műszaki adottságokkal rendelkezik, miközben mégis puha tapintású felületet érzékelhetünk, amely a legkülönfélébb időjárási viszontagságokat is elviseli,ugyanakkorbeltéren is ragyogó látványt nyújt.


Marazzi Mystone Travertino padlólap és mozaik
Fotó: Marazzi Mystone Travertino padlólap és mozaik


A család természetes, natúr árnyalatai közül a világos bézs, a világosszürke és a krémszínű (Classico, Navona és Silver) a három új szín, amelyek három különböző textúrával társítva, olyan kőtípusokat reprodukálnak, amelyek megjelenésükben és tapintásukban is különbözőek.

Ehhez még hozzájön kétféle dekor (Classic és Botanic) valamint három fajta mozaik (Freccia, Ovale és Chips). Az alaplapok négy féle méretben (90x180, 60x60, 60x120 és 30x60 centiméter) választhatók.


Marazzi Mystone Travertino mozaik
Fotó: Marazzi Mystone Travertino mozaik
 

Ha kültéri burkolás előtt állsz, és szeretnéd minél kevesebb felfordulással, minél praktikusabban, és persze minél szebben kialakítani a kültéri járdát, és a teraszt, akkor fedezd fel élőben is az itt látott sokoldalú kollekciókat, és persze még megannyi mást is!

Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikében, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod.