Őszi feltöltődés: színek, trendek és SPA!

Őszi feltöltődés: színek, trendek és SPA!Az őszi fürdőszoba trendek mindig a kényelemről, a jóllétről, a harmóniáról szólnak. Míg tavasszal többnyire felfrissülésre vágyunk, új színekre, izgalmas formákra - ám az ősz inkább már az elmélyülés, az elcsendesedés ideje. A forró nyári napok és sűrű programok, az egész éves hajtás után jól esik egy kellemes pihenés, masszázs, fürdő. Nem véletlen, hogy az idei fürdőszoba trendek főbb jegyei a SPA-életérzés, a pihenés, a tiszta, éltető víz hangulatát, érzésvilágát igyekeznek megragadni. Mutatjuk, hogy miként teremthetsz trendi, SPA-oázist otthon, a saját fürdőszobádban is!


Őszi feltöltődés: színek, trendek és SPA!

Az elmúlt évek hosszú otthon töltött időszakából egy dolog világossá vált, mégpedig az, hogy érdemes egy pihentető helyet, egy meghitt kis sarkot, kuckót kialakítani, ahová elvonulhatunk a család nyüzsgésétől és a munkahelyi hívásoktól, üzenetektől. Sajnos külön szobája, kuckója nem mindenkinek lehet - ám érdemes a hangulatos nappalik és hálószobák után a fürdőszobára tekinteni, hiszen van ebben a helyiségben valami varázslatos.

A legújabb fürdőszoba trendek pedig egyértelműen afelé terelnek bennünket, hogy a mosdó legyen az a hely, ahol nyugodtan elvonulhatunk és “énidőzhetünk” kicsit. Ehhez pedig nem is kell olyan sok, hogy valóban egy meghitt és nyugodt kis tér jöhessen itt létre.

Tarts velünk, és mutatjuk, mit kell tenned, hogyan lehet Neked is otthon igazi pihentető, SPA-hatású fürdőd! 


Porcelanosa
Fotó: Porcelanosa 

Csempe és SPA? Vajon mi közük egymáshoz?

Nos, kétség nem fér hozzá: a hidegburkolatok adják meg a fürdőszoba alaphangulatát, ezért ezek minősége, színe, árnyalata és textúrája látható a legnagyobb felületen a térben, épp ezért elengedhetetlen ahhoz, hogy a jó közérzetet, a harmonikus fürdőszoba összképet megteremtsük. Ősszel a burkolat trendek is mindig megújulnak, nem véletlen ősszel szervezik meg mindig a trendek diktálói, az olaszok legnagyobb burkolat kiállítást és vásárt, a Cersai-t, ahol évről évre újabb szépségekkel,  innovációkkal ismerkedhetünk meg. Nade most nézzük, mitől lesz SPA-életérzésünk a fürdőszobában, milyen csempe trendek sugallják majd a leginkább számunkra meghitt pihenést?
 

1.  Természetes anyagok, textúrák

Kutatások kimutatták, hogy a természetben töltött idő nyugtató hatással van ránk - legyen szó akár túráról, akár arról, hogy épp csak kiülünk kicsit nézelődni kertünkbe vagy teraszunkra.

Épp ezért egyre inkább afelé terelnek bennünket a belsőépíteszeti trendek is, hogy minél több természetet csempésszünk be a négy fal közé is - mint az élő növények, a természetes anyagok, mint a fa, a rattan, a terméskő vagy textilek.

Működhet úgy is, ha egyes textúrák csak utánozzák a természetes anyaghatásokat - vagyis egy textilhatású vagy fahatású csempe, járólap szintén nagyon pozitívan befolyásolja közérzetünket, hangulatunkat az adott belső térben. A hangulatos nappalik után pedig már csak egy lépés a hívogató fürdőszoba enteriőr kialakítása.

Meleg és barátságos teret alakíthatunk ki itt is a természetes fával (vagy annak nagyon közeli imitációjával), és a szőtt textúrákkal, melyek ellensúlyozzák a fürdőszoba alapvetően hűvös és kemény felületeit.


Porcelanosa
Fotó: Porcelanosa 

          

 2.  Vízkék oázis

Természetesen a kék színt sem szabad elvetni, sőt! Az utóbbi években újra divatba jöttek a vízkék, különösen a mély óceánkék vagy tavakat idéző, kicsit piszkosabb kék árnyalatok a fürdőszobában. Ezeknek általában nagyon izgalmas finish-t adtak a tervezők: a mázas hatású, a kézzel készített, a 3D-struktúrált, vagy a különféle textúrákat és játékos felületeket megjelenítő modellekkel már közel sem lesz unalmas a kék csempe!

Például az Aparici Metallic enyhén metálos fényű kollekciójával abszolút hozhatod a SPA-életérzést! A kollekcióban fali és padló burkolatokat egyaránt találsz. A strukturált, sima felületű, hosszúkás illetve négyzet alakú burkolatok, hatszög és mozaik dekor csempével egészülnek, gyönyörű természet adta színekben. Ez az őszies hangulatú, mélyebb árnyalatú vízkék csempe például - a saját dekorjával, a családhoz tartozó strukturált lapjaival együtt - igazi vizes oázist varázsol majd az otthoni fürdődből! Zöld növényekkel, pálmalevelekkel pedig még tovább fokozhatot ezt az érzést, hangulatot… Aparici
Fotó: Aparici

 

3.  Maximális kényeztetés

Természetesen a SPA-életérzésnek egyik legfontosabb eleme a víz, alapja pedig feltöltődés és kényelem. A Grohe zuhany csaptelepekkel igazi kényeztetésben lesz részed nap mint nap!

A számos különböző változatban elérhető, szép, környezettudatos és fenntartható magas minőségű Grohe zuhanykollekciók közül választ bármelyiket is - valamennyi Grohe zuhany megoldással személyre szabhatod és egyedülállóvá teheted a zuhanyzás élményét!

Válassz akár a falsík alá beépített, vagy falsíkon kívüli zuhanyrendszert, minden Grohe zuhanyszett lényegét a TurboStat technológiával ellátott Grohe termosztátok képezik. A termosztát a másodperc töredéke alatt beállítja nekünk a megfelelő vízhőmérsékletét, és ezt fenn is tartja végig – így nyújtva tökéletesen beállított hőmérsékleten ragyogóan kényelmes és gyors zuhanyélményt.

A Grohe termosztatikus zuhany-keverőszelepek 38°-ra beállított SafeStop biztonsági gombnak köszönhetően megakadályozza, hogy a gyermekek (vagy akár véletlenül mi, felnőttek is) túl magasra állítsuk a hőmérsékletet. Az ergonomikus kialakítású fogantyúk még nedves vagy szappanos kézzel is biztos fogást adnak. Az Aquadimmer vagy a SmartControl jóvoltából pedig a kézi és a fejzuhany közötti átváltás nem is lehetne egyszerűbb!Grohe
Fotó: Grohe


Ez pedig még közel sem minden: ha szeretnél igazi wellness-oázist létrehozni saját otthoni fürdőszobádban, akkor a Grohe Rainshower® SmartControl 360 zuhanyrendszernek köszönhetően minden nap élvezheted a személyre szabott és exkluzív zuhanyzási élményt.

Az innovatív vezérlő segítségével váltani tudunk a különböző fajta vízpermetek között, de a vízsugár fokozatmentes állítását, valamint az általunk kívánt vízerősséget memorizáltathatjuk a csappal.

Az igazi wellness élményt azonban az új XXL fejzuhany használatával fokozhatjuk csak igazán: a lekerekített fejzuhany 360 mm szélességben, és egész testünket beborító hosszúságban biztosítja a frissítő zuhany-élményt. Akár egy pezsdítő, trópusi eső, akár egy pihentető masszázs - a kívánt zuhanyélmény mostantól mindössze egy karnyújtásra van tőlünk! 


Grohe
Fotó: Grohe 


4.  Visszafogott, finom, otthonos árnyalatok

Míg korábban, ha egy fürdőszoba képe tárult a szemünk elé, rögtön a kék, a fehér vagy valamilyen egyszerű kis mintás csempe ugrott be. Az elmúlt években azonban a fürdőszobákba is egyre inkább beköltöztek a természetes, finom, semleges tónusok. A nyugalmat adó szűzies hófehér, a kellemes homokszín, bézs, a visszafogott szürkék és taupe árnyalatok mind nyugtatólag hatnak ránk, pláne, ha a felületek, textúrák is egyre közelebb vannak a természetes megjelenéshez. Szerencsére sok ilyen burkolat van már a piacon - az egyik közülük például a spanyol Argenta Alexandra BLUNT névre hallgató családja - egy izgalmas életteli textilhatású hidegburkolat, mely meghitt hangulatot varázsol a belső terekbe, és ad egyfajta puhaság-érzést, a hideg és kemény felület ellenére is…


Argenta BLUNT
Fotó: Argenta BLUNT


4.  Rendezett élettér

Ahhoz, hogy semmi zavaró részlet ne nyugtalanítson bennünket, ne zavarja meg a belső békét, a fürdőszobában is nagyon fontos, hogy mindennek meglegyen a helye. Ezért érdemes befektetni egy olyan bútorba, melyekkel rengeteg tárhelyet nyerünk: a különféle szekrényekkel és piperés fiókokkal ellátott komplett mosdószekrények és a hozzájuk tartozó kiegészítő bútorok tökéletesen alkalmasak a tisztálkodó - és tisztítószerek, mosószerek, és valamennyi pipereholmi tárolására, rendszerezésére.

A spanyol GAMADECOR dizájn fürdőszobabútorok azonban nem csak a rendezettség terén jeleskednek, de a letisztultság, sőt a ZEN életérzés is könnyedén megteremthető egy ilyen bútor családdal, ahol a modern dizájn és a hagyományos értékek egyaránt megfigyelhetők - a tervezők szívesen ötvözik egymással a hagyományos, illetve természetes anyagokat: a fát szívesen kombinálják olyan kortárs felületekkel, mint az üveg, a márvány, vagy a fém.
 


GAMADECOR
Fotó: GAMADECOR

 

5.  Igényes részletek

Egy igazi gyógyfürdőben, wellnessben minden egyes apró részletet kiemelt gondossággal választanak ki a tervezők, hogy egy sajátos, békés, letisztult tér vegye körül a pihenni vágyót. Természetesen igyekeznek a használat során is eltávolítani minden nem odaillő tárgyat, és persze színben is harmonizálják egymással a berendezést és a kiegészítőket. érdemes tehát nekünk is időt szánni a megfelelő kiegészítőkre, a minőségi textíliákra, a törölkozők puhaságára, a tükrök tisztaságára, hangulatos meleg, meghitt kiegészítő fények alkalmazására, és persze egy szép gyertya, egy orchidea vagy egy kis bambusz tároló - ha jól eltalálod a helyét, csodákat tehet… Stockfotó (Shutterstock)
Fotó: Stockfotó (Shutterstock)

 
Szívesen alakítanád Te is újjá fürdődet a pihentető, meghitt SPA-életérzés jegyében? Akkor javasoljuk, hogy látogass el hozzánk személyesen is üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!