Őszi trendek: meleg színek és mozgalmas minták

Őszi trendek: meleg színek és mozgalmas mintákAz ősz minősége egész évben otthonossá, meleggé, barátságossá, széppé varázsolja élettereinket. Nem beszélve arról, hogy az aktuális divattrendek is az ősz színeit helyezik a fókuszba. Amennyiben kedveli az őszi színpaletta izgalmas, mégis finoman visszafogott árnyalatait, vagy éppen most tervezi otthona burkolatait, érdemes átnézni az ősz legizgalmasabb összeállításait!


burkolat

Az őszi színpompa igazán gazdag, és nemesen elegáns. Évről évre visszatérnek a vörösbor árnyalatai, a nemes burgundy és bordó tónusok, a meggypiros, a falevél sárga, az okker vagy a mustár. Évek óta tartja magát a divatban az olíva és khaki zöld árnyalat, ahogyan a szilvakékek, a barnák, és a különféle földszínek.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

És ahogy lassan hűvösödni kezd az idő, úgy vágyunk mi is egyre jobban a melegségre a négy fal között, s ehhez igyekszünk áthangolni környezetünket. Puha anyagok, melegséggel teli árnyalatok, meghitt fények – az ősz minősége, ami egész évben otthonossá, meleggé, barátságossá varázsolja élettereinket. Íme, néhány látványos inspiráció, kedvenc csempe gyártóink idei kínálatából – ami megmutatja miért is szeretjük az ősz színeit, hangulatát.

Marazzi Colorplay

(Fotó: Marazzi Colorplay)

Szerethető és természetes

Az ősz tónusai egytől egyig szerethető árnyalatok, és ha valaki inkább a letisztult, időtlen enteriőrök híve, akkor válassza nyugodtan a nemes fa erezetes csempe, illetve padlólap kreációkat, melyeket szintén fel lehet dobni különleges árnyalatokkal, kiegészítő színekkel, és meleg fényekkel, hogy máris az őszi természet aranyló melegét érezhessük az otthonunkban. Sőt, egy ilyen sokszínű, művészi fa mintát felvonultató járólap mellé szinte már nem is kell más dekoráció…

Sant Agostino

(Fotó: Sant Agostino)

Meleg és barátságos

Bármely otthonban, enteriőrben szerencsés választás az őszi színpalettáról válogatni, hiszen az ősz árnyalatait mind egytől-egyig a természet inspirálta: a terrakotta, az okker, a mohazöld, a rézvörös vagy a padlizsán mind-mind jól beépíthetőek akár egy neutrális, bézs vagy melegebb szürke térbe, és barátságosabbá, kellemesebbé teszik a látványt. Tipp: a sötétebb, drámaibb színeket meleg fényekkel tegyük otthonossá, meghitté.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

Mozgalmas és vidám

És miért is ne dobhatnánk fel a gyönyörű őszi színeket vidám mintákkal? Az idei ősz a színek mellett számos dekoratív mintát, látványos és mozgalmas sormintákat hozott el nekünk. Kreatív és merész ajánlat egy mintás padló, mely mindenképpen a helyiség lelkét adja majd, intenzívebb, dinamikus és élénk tereket eredményezve.  A meleg őszi egyszínű megoldások, teljes és intenzív tónusokkal párosulnak, szenvedéllyel a geometriai minták és dekorációk iránt. A felejthetetlen 60-70-es évek ihlették ezeket a különleges mintákat, melyek gyönyörű szimbiózist alkotnak a lakberendezési tárgyakkal és kiegészítőkkel. Egy ilyen gyönyörű dolgozószobában mindenki számára hamar megjön az ihlet!  

Sant Agostino Fun

(Fotó: Sant Agostino Fun)

Időtlen, mégis elegáns

Ha kicsi vagy keskeny a fürdőszoba, akkor alapszínnek válasszunk a világosbézs, vagy tört fehér, matt csempe variációk közül. Majd ezt dobjuk fel élénk vagy kontrasztos színekkel. Ez lehet egy szép bordó, csokoládé vagy akár sötétlila fürdőszobabútor, de lehet egy sötétebb tónusú, fa hatású szekrény vagy falberakás is. Ha a fürdőszoba méretei és lehetőségei engedik, kiválaszthatunk egy kedvenc kiegészítő színt is, melyet végigviszünk a téren: egy-egy sávban a falakon, a padló mintájában, a bútorokon, a polcokon lévő tárgyakon vagy a lakástextileken. Bármilyen színt választhatunk, a lényeg az egységen és a harmónián van, és ha kicsi a tér, nem kell tényleg nagy felületen megjeleníteni, elég épp csak itt-ott, egy-egy üde színfolt, és máris ragyogóbbá, élettelibbé válik a fürdőszoba vagy a konyha!

Equipe metrócsempe

(Fotó: Equipe metrócsempe)

Nemes és izgalmas

Ha valaki nem riad vissza az erőteljes, élénk színektől és minta használattól, és ehhez elegendő térrel, világos, napos helyiségekkel is rendelkezik – akkor ebben az esetben bátran ajánljuk a sötétebb, mélyebb, drámaibb színeket a falakon, akár a teljes csempe, akár egy visszafogottabb, de mutatós dekorcsík vagy mozaik berakás formájában. Az Equipe Magical sokszogű dekor csempéivel álomszép művészi hatású, nemes dekorációt alkothatunk, mely bármilyen elegáns és stílusos térben megállja a helyét.

Equipe Magical

(Fotó: Equipe Magical)

A Marazzi Eclettica sorozatában pedig nyolc igazán nemes színt állítottak összhangba egymással, ezek mindegyike izgalmas, merész, karakteres trendszín, melyek már a Cersai kiállításon is kivívták maguknak a figyelmet, hiszen a kollekció valamennyi elemével, színmegoldásával kifinomult, trendi, nemes látványt kölcsönözhetünk otthonunk bármely helyiségének.

A merész és stílusos kollekció egyrétegű kerámia burkolólapok sorozata, melyek egy méretben (40x120 cm) és nyolc különböző színben kaphatók, a legújabb trendszínekben. A sorozat minden színéhez választhatunk kiegészítésnek 3D-s szerkezetű lapokat, élénk díszeket, mozaikokat és akár nemes, fémes csillogású listellót/díszcsíkot is, a még elegánsabb, különlegesebb végeredményhez.

Marazzi Eclettica, Purple

(Fotó: Marazzi Eclettica, Purple)

Játékos és eredeti

Attól, hogy őszies, vagy elegánsan nemes valami, attól még nem kell, hogy komor, unalmas, szigorú legyen. Az idei őszt a minták és az egyedi formák teszik vidámmá és játékossá, és ehhez még túl sok színt sem kell bevinnünk, elég egy jó kontraszt, mint például az örökzöld fekete-fehér páros. A Marazzi Grande Marble Look kollekciójának Ghiara névre keresztelt megoldását a velencei Terrazzo ihlette, mely a velencei művészet egyik legfőbb hagyománya alapján készült. A valódi kőből megálmodott kollekció, nemcsak jópofa padlóburkoló anyagként állja meg a helyét. Textúrája révén falburkolatokhoz, dizájner bútorokhoz tökéletes kiegészítést és hátteret adnak, eredetivé, látványossá és mozgalmasabbá téve az enteriőrt.  

Marazzi Ghiara

(Fotó: Marazzi Ghiara)

Szívesen látna még több ötletet, inspiráló megoldást élőben is?

Nálunk nem csak a fürdőszoba, de az egész lakás, ház, sőt akár elegáns üzlethelyiségek, boltbelsők, bárok, éttermek belsőépítészeti megoldásaihoz is talál professzionális burkolóanyagokat!

Látogasson el hozzánk, várjuk szeretettel a Palatinus Fürdőszobaszalonok elegáns üzleteinek egyikébe, amely a legközelebb esik Önhöz!