Újítsuk meg, színezzük újra falainkat: íme, 2022 legszebb enteriőr színei!

Újítsuk meg, színezzük újra falainkat: íme, 2022 legszebb enteriőr színei!Az otthonunk, és benne a fürdőszoba is az idén végre megtelik színekkel! Az év legmegnyugtatóbb, mégis energikus árnyalata, a Very Peri mellett még számos gyönyörű enteriőrszínt ajánlanak számunkra a tervezők: a Schoolhouse White természetes fehér tónusa mellett vidámságot hozhatunk otthonainkba a gyönyörű Babouche napsárgával, a Bright Sky Blue égszínkék ragyogásával, szenvedélyt a különleges Incardanine vörössel, nyugodt csendet az October Mist kellemes halvány zöldjével, mélységet és ellazulást a Stoneblue-val, a távoli hegyek kőzeteinek szürkéskék árnyalatával. Bármelyiket is válasszuk falainkra, mindegyikkel ragyogó harmóniát, nyugodt és természetes összhatást érhetünk el.


Mindez ragyogó hír azok számára, akik már unják, hogy a fürdőszoba évek óta minimál hófehér vagy betonszürke, esetleg a márvány vagy a fahatás helyett is inkább vidám színekkel vennék körbe magukat egy borús reggelen. Nézzük az idei év legszebb, legkülönlegesebb, legvidámabb vagy éppen legmegnyugtatóbb árnyalatait – ezúttal a falakon, és a fürdőszoba berendezésében!

1.     Very Peri – egy vadonatúj árnyalat korunk átalakulásához

Mindig nagyon izgalmas találgatni, milyen üzenetet is hordoz magában az év színe, mit szerettek volna ezúttal sugallni nekünk a tervezők? Gondtalan magabiztosság és merész kíváncsiság – így elemzi a Pantone a 17-3938-as vadonatúj árnyalatát, a Very Peri-t, melyet 2022 év színének kiáltottak ki.

 Pantone Institute - Very Peri 2022, az év színe
(Fotó: Pantone Institute - Very Peri 2022, az év színe)

 
Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója szerint „a kékek kissé melankolikus hangulatát, ugyanakkor a lila vöröses tónusait is magába foglaló örömteli hozzáállása, dinamikus jelenléte” egyszerre sarkall majd bátorságra, kreatív kifejezésre és alkotásra bennünket. A Very Peri tehát ezeknek az „átalakuló időknek” a hírnöke, mely egyszerre tükrözi globálisan a világban zajló eseményeket, az innovációt és átalakulást, a digitális világ dinamikus áttörését, a modern élet fúzióját, és a kapcsolatainkat is, az egymással való kapcsolódás fontosságát – hiszen az árnyalat maga is több szín egyesüléséből, kapcsolatából született.
De hogyan is használjuk ezt a különleges árnyalatot a lakberendezésben?
Mivel a Very Peri egy igen megnyugtató, liláskék árnyalat, otthonunk bármely pontján képes meghittséget, nyugodt légkört teremteni – mégis leginkább a hálószoba vagy a fürdőszoba intim, ellazulásra fókuszáló tereiben kamatoztathatjuk leginkább különleges árnyalat nyugtató harmóniáját.
 Devon Kitchen & Bath business - fürdőszoba
(Fotó: Devon Kitchen & Bath business - fürdőszoba)

 

2. Schoolhouse white – a természetes melegfehér kellemes és remekül kombinálható

A „School House White” egy igazán időtlen és elegáns falszín, melynek legnagyobb előnye éppen természetes melegségében rejlik: nem rideg, mint a hófehér, így a túlzottan steril hatást is elkerülhetjük, ha ezt az árnyalatot választjuk falainkra. A kellemes, tiszta árnyalat ráadásul kiválóan kombinálható szinte minden árnyalattal, textúrával – legyen az fa, az üveg, vagy a fémes felület.
Szerencsére ez az árnyalat nemcsak falfestékek, de hidegburkolatok terén is egyre több gyártó palettáján megtalálható, méghozzá igen gyönyörű felületekkel – mint például a spanyol Porcelanosa egyik szépsége, a Safari. Modern, enyhén csillogó felülete ellenére pontosan az egyszerű árnyalatának köszönhetően remekül betervezhető rusztikus, vagy vidékies hangulatú enteriőrbe is éppúgy.

Porcelanosa Safari burkolat
(Fotó: Porcelanosa Safari burkolat)
A Cersanit különleges „Winter Fall” kollekcióját vélhetően mindenki szeretni fogja, aki rajong a modern eleganciáért. A kifinomult gyöngyházfényben enyhén csillámló csempék szolid, önmagukban mintás felületükkel, és a kollekcióhoz illő mozaikmintás dekorlapjaikkal segítenek megteremteni az egyéniséget, a meghitt harmóniát és békét, még a legmodernebb belső térben is.

 
Cersanit Winter Fall csempe
(Fotó: Cersanit Winter Fall csempe)

 

3.     Bright Sky Blue – a napsütötte égbolt ragyogó kékje

Igen, ez a mesés nyárias, friss árnyalat, a derűs napos nyári égbolt égszínkékje a remény színe, mely még a legborúsabb reggeleinket is képes megtölteni pozitív energiával, hogy még ilyenkor is derűlátóan szemléljük a dolgokat.  A Marazzi Cloud kollekcióban leltünk rá ezúttal erre a mesés ragyogó, vidám árnyalatra, mely üdesége mellett keménységével, magas kopásállóságával, foltokkal szembeni ellenálló képességével, valamint csúszásmentes felületeivel nem csak látványos, derűs, hanem időtálló és praktikus választás is lesz a fürdőszoba vagy a konyha enteriőrbe.
 
Marazzi Cloud Sky csempe
(Fotó: Marazzi Cloud Sky csempe)

 

4.     October Mist – a tiszta csend és nyugalom árnyalata, a meghitt pillanatainkhoz

Az October Mist a leghaloványabb zöld tónusok egyike, mellyel abszolút nyugalmat, meghitt csendet vihetünk belső környezetünkbe. Ideális falszín tehát hálószobákba, de a fürdőszoba vagy a konyha finom, visszafogott tónusaként is szépen érvényesül egy fahatású vagy kontrasztos sötét bútor mellett.
 
Porcelanosa Ronda csempe
(Fotó: Porcelanosa Ronda csempe)

 

5.     Incardanine – a szenvedélyes, és kifinomult vörös

Az Incardanine 2022 egyik legkülönlegesebb, az őszi természet által inspirált árnyalata. Annak ellenére, hogy egy viszonylag sötét színről van szó, mégis igazán élettel teli, ragyogó és szenvedélyes. Ami különössé teszi, az a kifinomultsága, nyugodt összhatása, mely enyhe szaturálatlanságából adódik. Enteriőr színként éppen ezért lesz tökéletes – hiszen a vörös túlzott intenzitása, agresszív ereje helyett egy finom, kellemes, nyugodt árnyalatával találkozhatunk.

Ragno Frame csempe
(Fotó: Ragno Frame csempe)


Szerencsére az Incardanine számos hidegburkolat márka korábbi kollekcióiban is jelen volt már, csak meg kellett találnunk: Az Argenta, a Ragno, vagy az Equipe kollekciók közt is rálelhetünk többek között erre a különlegesen szép, szenvedélyes árnyalatra.

Equipe Artisan csempe
(Fotó: Equipe Artisan csempe)

 

6.     Stone Blue – a távoli hegyek szikláinak kékje mélységet és nyugalmat varázsol belső tereinkbe

Talán az idei év egyik legszebb árnyalata lett a Stone Blue, mellyel nem csak a fürdőszoba vagy a háló kaphat egyfajta nyugodt mélységet – de az előszobában vagy a nappaliban is jól mutat. Szuper falszín lehet például a különböző tereket összekapcsoló folyosók árnyalására is.
Ugyanakkor ez a szín visszafogottsága ellenére mégis friss és derűs hangulatot kölcsönöz a tereinknek – hiszen a víz vagy a távoli hegyek kékjét idézi fel bennünk. Gyönyörű, természetes lesz az összhatás, ha bézs tónusokkal, törtfehérrel, illetve fa hatású felületekkel kombináljuk.

L’Antic Colonial Rhombus Navy mozaik
(Fotó: L’Antic Colonial Rhombus Navy mozaik)


Ez a színséma dominál például a PORCELANOSA több kerámiaburkolat kollekciójában, mint például a Rhombus Navy a L'Antic Colonial-tól vagy a Malaga Ocean, ahol a csempék fényt és mélységet kölcsönöznek a fürdőszoba enteriőrnek és kellemes, tengerparti hangulatot teremtenek a spanyol cég termékeivel. A Rhombus Navy mozaik intenzív kék árnyalata és bonyolult geometriai kialakítása igazán egyedi jelenség a többi burkolat között.

A Porcelanosa idei újdonsága, a Vetri kollekció Blue csempéi a kék árnyalatok harmonikus játékával teremtenek látványos tereket.

Porcelanosa Vetri Blue csempe
(Fotó: Porcelanosa Vetri Blue csempe)

 

7.     Babouche – az életteli napsárgával minden reggelünk vidáman indulhat

A Babouche egy nagyon különleges napsárga árnyalat: energiával teli, ám mégis nyugodt, letisztult, mert telítettsége kicsit visszafogott, enyhén pasztelles. Éppen ezért a sárgáknak egy ilyen tónusa nyugodtan választható az olyan, pihenésre szánt terekbe - mint a háló vagy a fürdőszoba. Még nyugtatóbb, finomabb lesz az összhatás, ha natúr színekkel vagy szürkékkel kombináljuk. A Marazzi Cloud kollekció kínálatában meg is találtuk ezt a gyönyörű árnyalatot, melyhez a gyártó még dekorcsempét is kínál, nagyon kellemes, finom, visszafogott árnyalatú mintákkal.

Marazzi Cloud csempe(Fotó: Marazzi Cloud csempe)

 
Tetszett ez a színes összeállítás? Még ennél is több ragyogó színt, különleges és izgalmas újdonságot felfedezhetsz, melyek kiválasztásához, kombinálásához ráadásul szakértő segítséget, profi látványtervezést is kaphatsz, ha ellátogatsz hozzánk személyesen!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy ha már biztos vagy a dolgodban, akkor rendeld meg online!