Így csökkentsük öko-lábnyomunkat a fürdőszobában!

Így csökkentsük öko-lábnyomunkat a fürdőszobában!A fürdőszoba azon területe otthonunknak, ahol a leginkább tudunk tenni környezetünk védelméért, változtatva korábbi rossz szokásainkon. A környezettudatos tisztítószerek, mellett érdemes odafigyelnünk a kevesebb vízhasználatra, és ha igazán elkötelezett környezetvédők vagyunk, akkor már a fürdőszoba berendezését is tervezzük meg e szemlélet jegyében.


így csökkentsük öko-lábnyomunkat

Rengeteg apró lépést tehetünk mi is, nap mint nap azért, hogy csökkenjen az a bizonyos öko-lábnyom!

Mutatunk néhány remek lehetőséget, melyek segítségünkre lehetnek még könnyebben, kényelmesebben betartani eme elhatározásunkat.

Nézzük, milyen környezettudatos gyártók, termékek támogatnak bennünket abban, hogy az általunk tervezett, megálmodott, gyönyörű modern fürdőszoba ne csak szép és kényelmes legyen, hanem környezettudatos is!

Porcelanosa Samoa Antracita

(Fotó: Porcelanosa Samoa Antracita)

​1. Újdonság! Víztakarékos WC-be épített tartály!

A fürdőszoba ergonómiája, térérzete is szebb lesz, ha kisebb, kompaktabb termékekkel rendezzük be azt! Így a SIKO helytakarékos, halk öblítésű OptimimFlush WC-je igazi kuriózum lehet azoknak, akik kifejezzen kis fürdőszobába, mosdóhelyiségbe keresnek egy alacsony vízfogyasztású, környezetbarát, kompakt megoldást. Azáltal ugyanis, hogy nincs szükség külső tartályra, mert a WC egy, a porcelántestbe beépített tartállyal működik, nem csak a napi használat, de már a telepítés is jóval egyszerűbbé válik.

SIKO Optimflush

(Fotó: SIKO Optimflush)

A halk, csendes működésű, beépített, rendkívül alacsony vízfogyasztású tartály maximálisan megfelel a jelenlegi legszigorúbb előírásoknak.

A termék „kettő az egyben” megoldása igazán gyors és egyszerű beépítést, telepítést tesz lehetővé – ugyanis nincs szükség külön tartályra és előtét falra, így jelentős helyet is megtakaríthatunk.

Az öblítővíz mennyisége állítható, így magunk szabályozhatjuk, hogy éppen mennyi vízre van szükségünk, az adott szennyeződéstől függően a WC tisztára öblítéséhez. Mindemellett pedig a termék egy kellemes, esztétikus modern dizájnnal rendelkezik, melyet bátran ajánlunk az elegánsabb fürdőszoba terekbe is!

SIKO Optimflush

(Fotó: SIKO Optimflush WC)

2. Víztakarékos szaniterek és csőrendszerek!

A német TECE 1955-ös megalapítása óta a leghatékonyabb és a legkorszerűbb mérnöki technológiával dolgozik. Arra törekszik, hogy jobban, könnyebben, gyorsabban és mégis esztétikusan alkossa meg termékeit – legyen az egy ötrétegű csőrendszer, profi padlófűtés-rendszer, vagy a falsík alatti szaniterek. És igen! A TECE innovatív megoldásai és a mi komfortunk együtt járnak, így az ő korszerű kínálatukban éppúgy megtalálhatjuk a falsík alatti víztakarékos és extra csendes működésű modelleket, és a higiénikus érintésmentes nyomólapokat is a WC-k esetében. Utóbbiakból számtalan modern formát, színt, kialakítást találhatunk meg a gyártó kínálatában a kortárs, modern, esztétikus fürdőszobák tervezéséhez.

Tece

(Fotó: Tece)

​3. Minimális fogyasztás, maximális élmény!

A szaniterek mellett a csaptelepek is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a fürdőszoba környezettudatos legyen. Ma már számos gyártó kínálja környezettudatos vízhasználatra tervezett, mégis kényelmesen használható, stílusos modelljeit.

A Grohe termékei – legyen szó konyháról vagy fürdőszobáról – minden fronton kiválóan helytállnak. A gyártó folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően sorra vezetnek be olyan termékeket, melyek a vásárlók, felhasználók életét még könnyebbé, kényelmesebbé teszik, élettereiket pedig a lehető legstílusosabbá varázsolják, miközben mindvégig ragaszkodnak a precíz, kitűnő német minőséghez.

2018-as legnagyobb újdonságaként a kerámia csaptelepek bevezetését üdvözölhettük. A Cube és az Euro  csaptelep családokat egy speciális, Grohe Pureguard névre hallgató antibakteriális bevonattal látták el, hogy azok mindig tiszták, kórokozóktól mentesek legyenek, így a tisztítására máris kevesebb vizet, tisztítószert kell majd elhasználnunk.

Grohe EuroCube mosdócsaptelep

(Fotó: Grohe EuroCube mosdócsaptelep)

Másik újdonságuk Triple Vortex WC öblítőrendszer, amely nemcsak víztakarékos, de emellett eléri a WC csésze minden egyes részét, ráadásul úgy, hogy dupla öblítési üzemmódban öt, gyors öblítésnél mindössze három liter vizet használ el. A rendszer az öblítés során három helyen nyomja ki a vizet, olyan erős szívóhatást hozva ezáltal létre, amely után semmilyen szennyeződés nem marad a felületen.

A tervezők még a WC takarításának megkönnyítésére is gondoltak: a Grohe perem nélküli WC-csészék felülete könnyen elérhető és tisztán tartható, még a kevésbé jól látható részeken is, az ülőkéknek pedig mindegyike könnyen eltávolítható, hogy a takarítás valóban gyerekjáték legyen.

Grohe Euro Ceramic perem nélküli fali WC

(Fotó: Grohe Euro Ceramic perem nélküli fali WC)

A Grohe okos megoldásait a zuhanyzóban is élvezhetjük. Egyik remek innovációjuk az Euphoria SmartControl megoldás, mely új szintre emeli a zuhanyzás élményét. Termosztátos rendszerével a zuhanyzás közbeni hőmérséklet beállítása egyszerű és kényelmes, a vízsugár erőssége és szórása is könnyen személyre szabható, sőt még a különböző funkciókat - masszázs vagy lágy eső - is kedvünkre kombinálhatjuk.

Grohe Euphoria zuhanyrendszerek

(Fotó: Grohe Euphoria zuhanyrendszerek)

És végül, az egyik legújabb környezettudatos újdonság, szintén a Grohe gyártól: a GROHE EcoJoy ™ egykaros mosdócsapok, melyek a keverő áramlást korlátozó, aerátorral ellátott „habosítóval” rendelkeznek, amely úgy csökkenti a víznyomást, hogy ebből mi érzetre semmilyen csökkenést nem tapasztalunk, hiszen a levegő kitölti a víz helyét, miközben az áramlás sosem haladja meg az 5,8 litert percenként.

Ezzel pedig nem csak a környezetünknek, de a pénztárcánknak is jót tehetünk! Az igényeinknek megfelelően beállítható hőmérséklet-korlátozó beépítésével pedig még tovább csökkenthetjük az energiafogyasztást – így a minimális fogyasztás, maximális élmény szlogen abszolút teljesül.

Grohe EcoJoy egykaros mosdócsap

(Fotó: Grohe EcoJoy egykaros mosdócsap)

​4. Trendi és környezettudatos burkolatok? Nem lehetetlen!

Egy egyedi fürdőszoba alapját, hangulatát, stílusát a kiváló minőségű burkolatok adják meg. Éppen ezért, ebben nem érdemes kompromisszumot kötnünk, és nem is kell, mert az innovatív, magas minőségű, rendkívül változatos és stílusos Porcelanosa termékek ráadásul még környezettudatosak is. Hogy miért? Mitől lesz egy burkolat zöld?

Jól látható, hogy a kortárs burkolatok már évről évre látványukat tekintve is követik a legújabb trendeket, stílusokat, az egyre finomabb, időtálló megmunkálás, felületképzés mind-mind komoly technológia innovációknak köszönhető.

Porcelanosa

(Fotó: Porcelanosa)

A látványon, és a tartós, időtálló tulajdonságokon túl azonban egy csempe még számos dolgot tudhat, és kell is tudnia! Ma már egyre komolyabb elvárás a gyártók felé a környezettudatos gyártás, és anyaghasználat.  Alapvetően fontos, hogy az adott termék – melyet megvásárolunk és beépítünk otthonunkba – semmilyen módon ne károsítsa környezetünket és egészségünket.

Ebből a szempontból is tökéletes és tudatos választás a Porcelanosa burkolat: a gyártó ugyanis nem csak a trendek, a gazdag látványvilág, a páratlan esztétika, hanem a környezetvédelem iránt is maximális elkötelezettséget mutat.

Burkolataikat úgy fejlesztették ki, hogy az alapanyagokat, keménységüket, külső megjelenésüket, felületképzésüket is tökélyre fejlesztették: a rajtuk lévő máz egyetlen esetben sem tartalmazhat nehézfémeket, mint amilyen az ólom vagy a kadmium.

Porcelanosa

(Fotó: Porcelanosa)

Termékeiket pedig már a kezdeti szakasztól kezdve, úgy tervezik meg, hogy azok majd a lehető legkevesebb víz- és energiaigénnyel bírjanak a gyártás, és majd a szállítás során.

Gyáraik innovatív építészeti megoldásokkal igyekeznek minél inkább elkerülni a napközbeni mesterséges világítást, ezáltal a fölösleges villanyszámlát. Ehhez átlátszó paneleket építettek be, hogy minél több természetes fény érje a gyártósorokat.

Szállító járműveik pedig a gyárak belső tereiben elektromosak, s mindemellett még 5 vízkezelő rendszert is alkalmaznak, hogy egyáltalán ne legyen szennyvízkibocsátásuk.
A termékek csomagolására, azok anyaghasználatára is odafigyelnek. A kész termékeket a Porcelanosa 70%-ban újrahasznosított csomagolóanyagokkal védi. Sőt az extrém módon ellenálló, mesésen szép STONE-KER burkolat kollekciót 95%-ban újrahasznosított alapanyagokból gyártják.

Porcelanosa

(Fotó: Porcelanosa)

Még több inspirációra vágysz – nemcsak a látvány, hanem a tudatos, környezetbarát, energiatakarékos fürdőszobai megoldások terén is?

Akkor kövess bennünket és iratkozz fel online magazinunk oldalaira, hiszen hétről hétre számos gyönyörű, praktikus és tudatos választási opciót mutatunk be több mint 200 gyártónk leginnovatívabb kínálatából, hogy megépíthesd azt a épített zuhanykabint, amire vágysz.

Ha pedig megtekintenéd kedvenceidet élőben is, a Palatinus Fürdőszobaszalonok hozzáértő munkatársai készséggel segítenek Neked a legjobb döntés meghozatalában.