Ízléses megoldások, innovatív koncepciók  - ha nem szeretnél zuhanytálcát!

Ízléses megoldások, innovatív koncepciók - ha nem szeretnél zuhanytálcát!A fürdőszoba tervezés izgalmas kihívás, de sok buktatót és persze annál is több kompromisszumot is rejt magában, bár napjainkra ezek legtöbbjére a professzionális gyártók hatékony és látványos megoldásokat kínálnak. Ma már szinte nincs lehetetlen kérés, kivitelezhetetlen dizájn. Fát szeretnél a vizes helyiségbe? Nem akarod, hogy látható legyen a zuhanytálca? Szerencsére napjaink kortárs, trendi fürdőszobáinak tervezésekor ezekre is számos megoldással találkozhatsz. Lássuk, melyek ezek?


Csempe helyett is ma már számos alternatívát tudunk alkalmazni, ilyenek a vízálló tapéták, vagy a fürdő padlójára, a nem közvetlenül vízzel érintkező helyekre kerülő, egyébként 100%-osan vízálló vinyl padló, amivel a fahatású, kőhatású, és a különböző természetes textúrák jóval egyszerűbben, és árukban is jóval kedvezőbben megvalósíthatók, mintha a klasszikus hidegburkolatokat, fugát, és az egyéb szükséges segédanyagokat alkalmaznánk.

Porcelanosa Butech
Fotó: Porcelanosa Butech

A hidegburkolatok persze nem csupán díszítenek, hanem védenek is, és nyilván vannak olyan helyzeteket, olyan megoldások, amikor a használatuk elengedhetetlen. Például, ha épített zuhanyzóban gondolkodik a megrendelő - ám nem szeretne a klasszikus értelemben vett zuhanytálcát lerakni, hanem inkább egy rejtett vízelvezetést, egy ízléses, már-már szinte láthatatlan kortárs megoldást terveztetne a víz elvezetésére a gyönyörű minimál épített zuhanyzóban.

1. Porcelanosa Butech - íme, az innovatív zuhanytálca-koncepció a legexkluzívabb fürdőterekbe!

A PORCELANOSA Butech gyönyörű, praktikus és felettébb egyszerű: csak ráteszem a padlót, és láthatatlanná válik a vízelvezetés, miközben a Buttech Zuhanytálca koncepció rejtett lefolyójával a legexkluzívabb fürdőszobák dizájnmegoldása. Ez az innovatív zuhanytálca-rendszer lehetővé teszi, hogy folytonosságot teremtsünk a fürdőszoba padlóval, ugyanis a vízelvezetés a padlósík alatt rejtőzik. A vízelvezetés a nyitott csatlakozásokon keresztül történik, és nincs szükség evakuáló rács felszerelésére sem!

Porcelanosa Butech zuhanytálca-koncepció
Fotó: Porcelanosa Butech zuhanytálca-koncepció

A Buttech a klasszikus zuhanytálcákhoz kínálja az Eco Linear rácskészletet. Ennek a vízszigetelő rendszernek a szélessége kisebb a hasonló, hagyományos változatoknál (kb 5 cm rácsonként). Négy különböző acél kivitelben kapható (króm, négyzetes, vonalas illetve matt fekete). Van továbbá egy megfordítható modell is, kétféle kivitelben: “Texture” vagy “Revestible” - ugyanabból az anyagból, mint a zuhanytálca többi része.

Az Eco Linear Grating Kit felszerelése szinte láthatatlanná teszi a vízelvezető rendszer vizuális látványát. Beltéri Imperband Eco vízálló fóliával egészítették ki a gyártás során, amely kompatibilis a kerámia burkolóanyagokkal. Fenntartható összetétele kiemelkedik társai közül: a termék 70%-ban újrahasznosított szálakból áll.

Ugyanezen irányban bővíti a gyártó a Colorstuk Rapid tömítések kínálatát zuhanytálcákhoz és nedves helyiségekhez. Ezek az új színek  (kőris, juhar, bükk, szil, tölgy, iroko és doussie) is  mind ellenállnak a vízzel való érintkezésnek, környezettudatosak és messzemenőkig természetes látványt nyújtanak.

Porcelanosa Butech zuhanytálca-koncepcióFotó: Porcelanosa Butech zuhanytálca-koncepció 

A Butech rendszere egy igazán egyedi zuhanytálca megoldás, mely hőre keményedő polimerekkel bevont poliuretán alapból készül, és kifejezetten kerámialapok beépítésére tervezték. Fürdőszoba felújításokhoz kifejezetten ajánlott.

Porcelanosa Butech zuhanytálca-koncepció
Fotó: Porcelanosa Butech zuhanytálca-koncepció

2. Radaway - burkolható zuhanytálcák, többféle méretben, formában, és lefolyótípussal is kapható 

A Radaway funkcionálisan burkolható zuhanytálcák legszerethetőbb és legalapvetőbb tulajdonsága, hogy valóban 100%-os vízzárást biztosítanak! Beépítésük gyors és rendkívül egyszerű: nem sokkal bonyolultabb, mint egy fali polc felhelyezése.

Ezeket a burkolható zuhanytálcákat gyárilag úgy alakították ki, hogy optimális lejtést biztosítsanak a zuhanyfolyóka illetve a padlóösszefolyó irányába. Így a víz pont a megfelelő irányba folyik, nem pedig a fürdőszoba padlójára. (Ez gyakori probléma azoknál az épített zuhanykabinoknál, ahol a lefolyó lejtésére nem fordítottak kellő figyelmet.)

A zuhanytálcák felszínét egy speciális szövettel vonják be. Ez a különleges anyag tökéletesen ellenáll savnak, lúgnak és víznek. A szövet túllóg a tálca szélein - ezt hívja a gyártó “vízszigetelő gallérnak”. A gallér a falfelületre is felhajtható, így a vízszigetelés a padló-fal szegélynél is megoldottá válik.
 

Radaway
Fotó: Radaway 

A burkolható tálcák kompakt kialakítása egyszerű, gyors és precíz beépítést tesz lehetővé. Emellett nagymértékben megkönnyíti a problémamentes padlóburkolást és használatukkal könnyedén elkerülhetők a burkolat egyenetlenségeiből adódó, pangó vizes részek.

A Radaway burkolható zuhanytálcáit íves, ötszögletű, négyzet és téglalap alakú változatban is rendelhetitek, rozsdamentes folyókával vagy pontszerű padlóösszefolyóval. Mindkét változat  54 liter/perc extra vízátfolyást tesz lehetővé.
 
A folyókák a burkolat vastagságához választható peremmélységgel kaphatók, 8-12 mm vastag padlóburkolatokhoz, többféle rácsmintával. A folyóka a lejtés irányának és hosszának megfelelően a zuhanyzótér hosszabb és rövidebb oldalára is kerülhet - így a termékcsalád még egyedibb és még inkább személyre szabott tervezési és kialakítási lehetőségeket kínál, hogy sem neked, sem pedig a megrendelődnek ne kelljen kompromisszumot kötni.

3.    Botament és Showertech Linear - a burkolható rács, minden irányban és megannyi árnyalatban: megmarad a gyönyörű burkolat látványa, miközben a vízelvezetés láthatatlan és műszakilag tökéletes lesz!

A BOTAMENT Superdry vízelvezető tálcák korunk ízléses minimalista épített zuhanyzóiba tökéletesen illeszkedő fali - és padlóburkolati profilok, melyek egyre innovatívabbak és funkcionálisabbak. A gyártó intelligens, igényes megoldásainak célja, hogy minél könnyebbé tegyék a beépítést. A külső környezet szennyvízkezelése sem lebecsülendő szempont sem a tervezésben, sem az épület élettartama során - legyen az műszaki, illetve esztétikai kérdés. E termékek fontos alapelve, hogy azok minden környezetbe jól illeszthetőek legyen látványban, dizájnban, és műszakilag is: tartós, és minél egyszerűbben beépíthető megoldást nyújtsanak.

A Copridrain sorozat egy ideális lefolyórendszer minden kültéri környezetbe: négyszögletes és nélkülözhetetlen, esztétikailag is bármilyen elegáns környezetbe beleillik.

A Multidrain egy másodlagos vízelvezető rendszer, amely csempézhető és moduláris kültéri csatornákból áll. Ez a termékcsalád moduláris és előre összekapcsolt elemekből áll a tökéletes vízelvezetéshez, kültérre, például úszómedencékhez.

Ami pedig a fürdőszobát és a wellness helyiségek épített zuhanyzóit illeti: itt a Showertec Linear sorozatának termékei lehetővé teszik az elegáns, és egyben akadálymentes fürdőszoba kialakítását. Esztétikai választékuk elképesztő módon kibővült, szinte minden dizájn megoldáshoz testre tudjuk szabni: a rácsok és keretek közötti felületek számtalan kombinációja összhangban van a csapok és szerelvények jelenlegi trendjeivel.

Sőt, itt az adott helyhez igazodva, a  legmegfelelőbb műszaki megoldásokat találod az alacsony beépítésű csatornák közötti választásra, vízszintes vagy akár függőleges lefolyóval. A gyors és precíz szerelés érdekében ferde tálcát is megtalálhatsz a kínálatban,  amely burkolható, csempézhető. Ezzel a megoldással lehetőségünk nyílik olyan projektek létrehozására, amelyek egyesítik a magas szintű funkcionalitást és az élvonalbeli tervezést.

A Bordertec BST20 egy festett alumínium profil, amelyet úgy terveztek, hogy további megoldást kínáljon az emelt padló függőleges kerületi éleinek lehatárolására. Lehetővé teszi az emelt padló oldalirányú lezárását, a csempe függőleges beillesztését a profil megfelelő hornyába, vagy a függőleges véglapra ragasztva a mellékelt lyukak segítségével.

Botament profilok / Bordertec BST20
Fotó: Botament profilok / Bordertec BST20

Gyakran alkalmaznak rugalmas anyagokat padlókhoz és falakhoz, valamint a meglévő padlóburkolatokhoz. Vékonyabb padlóburkolatokhoz olyan profilokat ajánl a gyártó, amelyek szilárdan rögzíthetők és maximális élvédelmet biztosítanak. A ZEROTEC profilcsalád ezeket az igényeket elégíti ki azáltal, hogy szilárd alapot biztosít kúpos nyílásokkal a mechanikus rögzítéshez, vagy a megfelelő ragasztóval ragasztható. A ZLT-profilok ferde és ADA-kompatibilis élvédelmet biztosítanak a 0-tól 6 mm-ig terjedő, különböző magasságú rugalmas padlóanyagokhoz.

Botament profilok / Bordertec BST20
Fotó: Botament profilok / Bordertec BST20 

Lineáris lefolyók

A fürdőszoba világában az utóbbi évek egyik nagy trendje, hogy a zuhanyzót integrálják a fürdőszoba környezetébe, élek és lépcsők nélkül alakítják ki azt, padlószintű zuhanyzó megoldásokkal, ahol a lefolyó általában lineáris. Ez sokkal elegánsabb és innovatívabb, mint egy egyszerű lefolyó, vagy zuhanyfolyóka. A Showertec Linear STL családhoz tartozó lineáris modulok egyetlen 316-os rozsdamentes acél testből állnak, hegesztés nélkül, előre rögzített Foiltec vízszigetelő membránnal.

A Showertec Linear egy lefolyó sorozatának termékei a padlószinti vizes helyiségekben lehetővé teszik akadálymentes fürdőszoba kialakítását. Lehetővé teszi az esztétikai lehetőségek kibővítését az eddig elképzelhetetlen választékkal és testreszabással: a rácsok és keretek közötti felületek számtalan kombinációja javasolt, összhangban a csapok és szerelvények jelenlegi trendjeivel. Minden helyre és helyzetre a legmegfelelőbb műszaki megoldást tudjuk választani, ami lehetőséget ad az alacsony beépítésű csatornák közötti választásra, vízszintes vagy függőleges irányú lefolyóval. A gyors és precíz szerelés érdekében számos ferde tálcát is kínálnak, amely burkolható.

Profilitec_DrainageSystems_Showertec-Linear
Fotó: Profilitec DrainageSystems Showertec-Linear

A lineáris lefolyók kétségtelenül a legelegánsabb alternatívát jelentik a pontszerű vízelvezető rendszerhez. Kínálatuk igen széles, a termékek alkalmasak közterekbe és magán otthonokba éppúgy, mint felújítási projektekbe és új kiépítéshez. Innovatív, biztonságos és megbízható termékek az idő elteltével is - biztonság, higiénia és elegancia egyetlen termékben!


Profilitec_DrainageSystems_Showertec-Linear
Fotó: Profilitec DrainageSystems Showertec-Linear

Az alaptest csökkentett (56 mm) és standard (73 mm) kivitelben is elérhető ) vastagság. Elforgatható vízszintes és függőleges kimenettel is kaphatók, az anyagok, a felületek és a színek széles választéka áll rendelkezésre a legújabb fürdőszobai berendezési trendeknek megfelelően. A rács a padló többi részével egy szintre hozható az állítható lábaknak köszönbhetően, így a termék alkalmas bármilyen típusú bevonathoz.A rács könnyen eltávolítható, hogy lehetővé tegye a belső tisztítást, biztosítva a higiéniát és a praktikus takarítást. A Showertec Linear termékek ferde esztrichre is felszerelhetők, és a már lejtős és vízálló burkolatba is beépíthetők, az XPS lemezek és szükség esetén könnyen méretre vághatók.

Profilitec_DrainageSystems_Showertec-Linear
Fotó: Profilitec DrainageSystems Showertec-Linear

Tervezz Te is álomszép, letisztult, akadálymentes fürdő tereket, és tudd, hogy immár semmilyen műszaki megoldás, kompromisszum nem állhat az utadba!

Gyere el hozzánk, és fedezd fel élőben is az itt látott rendkívüli kollekciókat, és persze még megannyi mást is: Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, és kedvezményes ajánlatokkal segítjük vásárlásod, támogatjuk megbízóid elégedettségét!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket!