Letisztult, modern, minimál fürdőszoba? Válasszunk falba süllyeszthető zuhanyrendszert!

Letisztult, modern, minimál fürdőszoba? Válasszunk falba süllyeszthető zuhanyrendszert!A fürdőszoba szépsége mellett annak kényelme, funkcionalitása is legalább olyan fontos, ha nem fontosabb! Éppen ezért, nem feledkezhetünk meg azokról a megoldásokról, melyekkel a letisztult szépség és a páratlan funkció egymást kiegészítve teszik még kényelmesebbé, kellemesebbé az életünket. A falba épített, falsík alatti zuhanyrendszerek éppen ilyenek…


Letisztult, modern, minimál fürdőszoba

Modern fürdőszobánk központi eleme az épített zuhany, melyből szerencsére manapság igen sokféle koncepcióból válogathatunk.

Egy jó minőségű, falba építhető zuhanyrendszer biztosan a fürdőszoba dísze lesz! Kifinomult, homogén terek látványát, a fürdőszoba gépészetét illetően csúcstechnikai megoldást kaphatunk általa.

A falba építéssel – legyen az falba épített WC tartály vagy falba épített zuhanyrendszer – a szép burkolatok még inkább tudnak majd érvényesülni, arról nem is beszélve, hogy még a takarítás szempontjából is praktikus, hiszen lényegesen kevesebb krómozott alkatrészt kell majd „vízkőmentesíteni”.

Grohe

(Fotó: Grohe)

Ha nagyméretű esőztetős zuhanyfejet választunk, akkor igazán különleges élmény lesz aláállni, a hozzá tartozó kézizuhany fejjel, illetve az oldalsó zuhanyfejekkel pedig erős vízsugárral a tisztaság élményét és egy kellemes masszázs élményt is teremthetünk a zuhany alatt.

Fima Carlo Frattini / Switch

(Fotó: Fima Carlo Frattini / Switch)

Míg a hagyományos kialakítású zuhanyoknál a zuhanycsaptelep és a hozzá csatlakozó szett egy gégecsőből és egy zuhanyfejből áll, addig a modern, falsík alatti kialakítással már olyan rendszereket is ki tudunk alakítani, melyeknél a dizájn és a kényelem is fontos szerepet játszik.

A falsík alatti kialakítás egyre nagyobb teret hódít napjaink fürdőszobáinál.  Itt a zuhanycsaptelepet összekötő szerelvények, csövek, idomok a falsík alatt helyezkednek el, ezzel nem csak további értékes teret, helyet nyerhetünk a kabinunkban, ami kényelmesebb zuhanyzást tesz lehetővé, de a fürdőszoba látványát tekintve sem utolsó szempont, pláne, ha a minimál stílusú fürdőszoba kialakítása a cél.

Persze, a csaptelep kiválasztásában érdemes körültekintőnek lennünk, hiszen a falba süllyesztett típusok beépítéséhez a legtöbb esetben egy úgynevezett belső egységre lesz szükség. Bizonyos termékeknél ez megvásárolható magával a csapteleppel együtt, de több gyártónál is előfordul, hogy külön kell ezt megrendelni.

Hansgrohe

(Fotó: Hansgrohe)

Most pedig jöjjön néhány kedvenc termékünk – azaz, egy kis ajánló, a teljesség igénye nélkül…

1. Frattini Switch – az elegáns, letisztult dizájn, híres olasz tervezőktől

A Design Award-díjas olasz Fima Carlo Frattini falsík alatti zuhanyrendszerét Davide Vercelli tervezte, ami már önmagáért beszél!

Fima Carlo Frattini / Switch

(Fotó: Fima Carlo Frattini / Switch)

A Switch névre hallgató, stílusos falba süllyeszthető zuhanycsaptelepet több alapszínben (króm, matt fekete, illetve matt fehér), végtelenül egyszerű, letisztult kialakítással, és a hozzá tartozó belső egységgel együtt vásárolhatjuk meg. A 2020-as tervezésű Switch modell fenntartható, sokoldalú, funkcionális és igen vonzó látványt nyújt majd a modern fürdőszoba térben.

Fima Carlo Frattini / Switch

(Fotó: Fima Carlo Frattini / Switch)

2. Grohe Trim Set megoldások – 3 utas keverő fejek a tökéletes ellazulásért és kényeztetésért

A precíz, magas minőséget képviselő német gyártó, a Grohe háromutas terelő-keverő berendezésével a Grohe SmartControl rendszerek egyedülálló tulajdonságaival ismerkedhetünk meg. A letisztult, szép krómozott felületek mellé a mindössze 10 milliméter mélységű, vékony, áramvonalas, csupán 30 mm-re kinyúló háromutas terelő lehetővé teszi, hogy könnyedén kiválaszthassuk a fürdő kiöntőjét, a fej- és kézizuhanyt.

Grohe

(Fotó: Grohe)

Könnyedén válthatunk a kézizuhany és a fejzuhany két permetezési lehetősége között, ugyanis a GROHE Rainshower SmartActive 2-spray fejzuhany ideális kiegészítője ennek a szettnek.

Különlegessége a GROHE SilkMove kerámiapatron, melynek köszönhetően egyszerű, pontos vezérlést kínál a készlet teljes élettartama alatt. A hosszú élettartamú GROHE StarLight krómozással ez a zuhanyszett ötvözi a tartósságot és a káprázatos megjelenést. A rögzítő rendszerrel és fedett tömítéssel ellátott GROHE QuickFix pedig megkönnyíti a szett felszerelését. A GROHE SpeedClean vízkőmentesíthető fuvókák pedig még könnyebbé tetszik majd számunkra a takarítást.

Grohe

(Fotó: Grohe)

A GROHE Plus kollekció tökéletesen kombinálható a GROHE Essence, és GROHE Cube kerámia csaptelepekkel, valamint a SmartControl és a Rainshower SmartActive termékekkel az egységes, harmonikus fürdőszoba kialakítás érdekében.

Grohe

(Fotó: Grohe)

​3. Hansgrohe Shower Select – a szabad választás élménye, a személyre szabott kényelem

A Hansgrohe ShowerSelect Termosztát falsík alatti szereléshez számtalan formában, illetve többféle kiegészítő berendezéssel együtt rendelhető. Kérhetjük normál, egy fogyasztós változatban, két fogyasztóhoz igazítva, illetve két fogyasztóhoz Fixfittel és Porter zuhanytartóval is. 

Hansgrohe ShowerSelect

(Fotó: Hansgrohe ShowerSelect)

Az innovatív terméktechnológiának köszönhetően a Hansgrohe termékeivel még a vízsugár is úgy jön majd a csapból, ahogy az nekünk a leginkább jól esik. Lágy vízcseppek, vagy élénkítő, erősebb masszázs élmény? A vízsugár intuitív átállítása itt nem lesz probléma!

Hansgrohe ShowerSelect

(Fotó: Hansgrohe ShowerSelect)

Színeit, stílusát illetően is igazán egyedi a kínálat: a fényes, ezüstös króm, a matt, szálcsiszolt arany, bronz felületek mellett még a loft hatás kedvelőinek matt feketében is elkészítették ezt a típust.

Hansgrohe ShowerSelect

(Fotó: Hansgrohe ShowerSelect)

Ha nálatok is túl szép a burkolat ahhoz, hogy eltakarjátok, vagy egyszerűen csak szeretnétek még nagyobb kényelmet, és még több teret nyerni a zuhanyfülkében, akkor érdemes a falsík alatti zuhanyrendszerek közül válogatnotok!  Minőségi, színvonalas termékválasztékkal várunk üzleteinkben az ország több pontján!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok munkatársai pedig készséggel és szakértelemmel segítenek a választásban, hogy a lehető legoptimálisabb legyen a fürdőszoba kialakítása, berendezése.