Maszkulin terek, férfias fürdőszobák - nemcsak Apák Napjára

Maszkulin terek, férfias fürdőszobák - nemcsak Apák Napjárafürdőszoba hangulata, atmoszférája nagy hatással van ránk, ha pihenni, feltöltődni vágyunk. Szerencsére ma már számos megoldás kínálkozik, hogy egy adott teret, enteriőrt saját magunkra szabjunk: legyen az nőies, vagy éppen férfias élettér. Apák Napjára készülve, most a férfias fürdőszobák kialakításához mutatunk vagány tippeket!


Maszkulin terek

Férfiak és nők között az egyik alapvető különbség a gondolkodásunkban, és döntéseink meghozatalában rejlik.

A férfiak többsége olyan környezetre vágyik, ahol minden tökéletesen átlátható, nem zsúfolt. Ahol minden tárgy, eszköz pont kéznél van, és nincs a térben semmi felesleges sallang, cicoma. Egy végletekig letisztult, kevés holmival felszerelt, jól áttekinthető, praktikus tér az övék, melynek eleganciája nemes egyszerűségében rejlik.

Mutatjuk, mivel érdemes terveznünk, ha egy kifejezetten férfiaknak szánt fürdőszoba a cél!

Porcelanosa Dolomiti Bookmatch burkolat

(Fotó: Porcelanosa Dolomiti Bookmatch burkolat)

​1. Drámai tónusok, markáns rajzolatok a burkolatokon

Az, hogy milyen stílust, hangulatot képvisel otthonunk – s benne a fürdőszoba – az teljes egészében rajtunk múlik! Ha finom, nőies enteriőrt szeretnénk létrehozni, akkor a világos, meleg színek, lágy, organikus, formák, légies minták legyenek inkább túlsúlyban.

Idén újra hódít a márványhatású burkolatok minden árnyalata, ezért ma már olyan sokféle márványhatású csempe közül válogathatunk, hogy ezek között is el tudjuk különíteni feminin és maszkilun megjelenést, ha márványmintában gondolkodunk.

Saint Agostino Mystic Ocean burkolat

(Fotó: Saint Agostino Mystic Ocean burkolat)

Míg egy nőies térben többnyire a fehér márvány jelenik meg, finom szürke erezettel, elegáns aranyszínű kiegészítőkkel, kecses dekorációkkal - addig egy férfias élettérben ennek pont az ellenkezője: a sötét, drámai tónusok, a markáns, határozott minta és vonalvezetés lesznek a nyerők.

Tökéletes példája ennek a Sant' Agostino Mystic Ocean névre hallgató burkolat, amely kitűnő párost alkot a feketével, az ezüsttel, és nem csak a fürdőszoba falain…

​2. Modern minták, extravagáns felületek mozaikkal

A férfias terekben is bátran használjuk mintákat: ha szolidabb, önmagában mintás csempe, amit keresünk, akkor a Porcelanosa Noir családja tökéletes lesz. Férfias, mégis kellemes összhatású, és tökéletes hátteret teremt a matt fekete, loft stílusú kiegészítők, csaptelepek számára.

Porcelanosa Noir burkolat

(Fotó: Porcelanosa Noir burkolat)

Ha inkább valami színesebb, érdekesebb mintázatot szeretnénk - a férfias összhatásnál maradva – akkor választhatunk egy jópofa, modern mozaikot, határozott, geometrikus mintákkal, a férfiak által kedvelt szürke, sötétkék, vagy taupe színekben. Ajánlatunk a L’Antic Colonial-tól a Rhomboid Black névre hallgató, izgalmas, attraktív modell.

L’Antic Colonial Rhomboid Black mozaik

(Fotó: L’Antic Colonial Rhomboid Black mozaik)

3. Kényelmes, belépős kabinok, zuhanyfalak – fekete kerettel

A Radaway termékei között számos jobbnál jobb, igazi pasis, kényelmes, letisztult megoldással találkozhatunk. Akár a loft, urbánus stílusban utazunk, akár a natúr, vagy az elegánsabb vonal áll közel hozzánk, mindegyikhez találunk mind színben, mind hangulatában passzolót. A többféle méret és kialakítás pedig segítségünkre lesz egy igazán személyre szabott, leendő tulajdonosához illő fürdőszoba megalkotásában.

Radaway Walk in zuhanyfal

(Fotó: Radaway Walk in zuhanyfal)

Egy igazán frissítő hír: továbbra is tart a nyári akciónk, június 30-ig Nyári akció vásárolhatók meg üzleteinkben a Radaway termékei, a zuhanykabinok és valamennyi zuhanyfal, zuhanytálca is. Keresd őket üzleteinkben!

Radaway Walk in zuhanyfal

(Fotó: Radaway Walk in zuhanyfal)

4. Loft, urbánus hangulatban tervezzünk tovább a kiegészítőkkel is!

Az olasz Fima Carlo Frattini csaptelepek, zuhanyszettek számos kollekciója megtalálható a kínálatunkban. A különböző dizájn és szín megoldások közül a férfias fürdőszobák megálmodóinak természetesen a most nagyon trendi matt feketét, és a szögletes, határozott vonalvezetésű darabokat ajánljuk figyelmébe. Mint például a domináns, merész Fima Carlo Frattini MAST fekete csaptelepek.

Radaway Walk in zuhanyfal

(Fotó: Frattini Mast mosdó csaptelep)

Ha kellemes összhangot, harmóniát szeretnénk, akkor igyekezzünk valamennyi csaptelepet, kiegészítőt azonos kollekcióból, vagy legalábbis azonos színből, formavilágból megrendelni.

Frattini Mast csaptelepek

(Fotó: Frattini Mast csaptelepek)

Ami pedig a többi kiegészítőt illeti, itt is találunk csapjainkhoz illő, egyszerű, funkcionális megoldásokat: Az EMCO matt fekete darabjait a LOFT BLACK szériából tudjuk kiválogatni.

EMCO – Loft Black fürdőszobai kiegészítők

(Fotó: EMCO – Loft Black fürdőszobai kiegészítők)

A letisztult dizájnt innovatív működési koncepció és intelligens funkciók egészítik ki, ami nem is csoda: a gyártó immár 60 esztendeje tervezi és gyártja a fürdőszobai kiegészítők számos elismert, díjnyertes sorozatait.

A Loft kollekció elemei - minimalista kialakításuk mellett - maximálisan megfelelnek az ergonómia legmagasabb követelményeinek: helyi csuklós támasztó fogantyúk, lekerekített hátsó profilok, optimális tapadás, tartórúd helyett intelligens fali konzol - hogy csak néhány tulajdonságot említsünk a sok közül…

EMCO – Loft Black fürdőszobai kiegészítők

(Fotó: EMCO – Loft Black fürdőszobai kiegészítők)

​5. Szögletes formák, sötét árnyalatok – a szaniterek terén is

Szerencsére a gyártók igazán sokoldalúak, naprakészek, így - mint mindenben -  a szaniterek között is megtalálhatjuk a színes, vagy fekete modelleket. Az eddig ismert és megszokott fényes felületek mellett itt is megjelentek az izgalmas matt felületek. A SIKO Alfa fali WC-je is éppen ilyen: matt fekete, letisztult, férfias, és persze kényelmes is. Egy függesztett fali WC alatt pedig még a takarítás is jóval gyorsabb, egyszerűbb.

SIKO Alfa matt fekete WC

(Fotó: SIKO Alfa matt fekete WC)

Ha cikkünket olvasva kedvet kaptál Te is egy férfias hangulatú fürdőszoba kialakításához, akkor látogass el hozzánk személyesen is! Nemcsak segítünk megtervezni, összeválogatni fürdőszobád kellékeit, anyagait, de még spórolni is segítünk!

Zuhanykabin akciónk egészen június végéig tart, a Palatinus Fürdőszobaszalonok pedig segítőkész kollégákkal, minőségi termékpalettával, és 3D látványtervezés várnak szeretettel!