Nappali és étkező:  burkolási trendek, inspirációk, ötletek Argentával!

Nappali és étkező: burkolási trendek, inspirációk, ötletek Argentával!A hidegburkolatok ma már nem csak védik, tartóssá teszik, de egyben öltöztetik is belső tereinket, stílust és otthonosságot teremthetünk általuk. Nem véletlenül oly népszerűek valamennyi belső térben. Ezúttal a közösségi zónákhoz illeszkedő trendekbe pillantunk bele, mint amilyen például a nappali vagy az étkező tereinek burkolása. Ezúttal az Argenta tippjeiből, trendajánlójából, különleges kínálatából szemzegettünk - tartsatok velünk…


Az Argenta Cerámica a nappali és étkező trendeket jelezte előre az Essential Tile Meeting elnevezésű nagyszabású eseményén. Az egyedülálló nemzetközi rendezvény bemutatja mindazokat a legújabb tervezési trendeket, amelyekben a közös szál a kerámia, vagyis a hidegburkolatok.

Az idei szezonra a csendes luxus, a finom letisztultság jegyében a sötét és visszafogott, szolid tónusoké lesz a főszerep - már ami a nappali és étkező tereket illeti.

Ezektől kap majd egy különleges esszenciát az a belső tér, amely otthonunk központjaként van jelen: ahol pihenünk, kikapcsolódunk, és ahol találkozunk a családtagjainkkal, és ahol vendégeinket fogadjuk.

Nem véletlen, hogy amikor a színeket, anyagokat válogatjuk össze otthonunk összhangjának megtervezésekor, a lista élén szinte mindig a nappali és az étkező áll - hiszen itt keressük a jólét pillanatait, amikor végre kikapcsolódhatunk.

Az Argenta Cerámica elemzést végzett napjaink életmódbeli szokásairól, a nappali terek megtervezésének aktuális trendjeit is figyelembe véve természetesen. Ennek eredményeképpen olyan ötleteket javasolnak most a számunkra, amelyekben a nappali, az étkező, azaz, otthonunk közösségi zónái a kerámiával kombinálva állnak majd a középpontban.

A természetes elemekkel megjelenített belső terek, mint az élénk kékek a derűs és nyugodt hétköznapokhoz, a sötét színek a meghitt atmoszféra megteremtéséhez, a letisztult, csendes luxus varázsa. A folytonosság szépsége, egyben a karbantartás kényelme is (a könnyebb és gyorsabb takarítás) - ami a padlóburkolatok egységességéből adódik - ezek azok a mindennapi érvek, melyek a kerámiával megalkotott terek prioritását adják.

Mindezeket első kézből láthatta tavaly a nagyérdemű az Argenta “Essential Tile Meeting” névre keresztelt nemzetközi gyárlátogató eseményén, ahol a résztvevőket egyenként egy személyre szabott vezetett túra élményt kaptak, melynek a tapasztalat és az emberi érintés adta meg a különlegességét. Az Argenta egy komplett vezetett túra sorozattal készült vendégei számára, mely a bemutatóterem új dizájnterei körüli túrától elindulva, egészen a Vall d'Alba-i új gyárának bemutatásáig terjedt, mely a spanyol kerámia ágazat technológiailag egyik legfejlettebb gyártóüzeme. 

Egy kis szelet a természetből és a kézművesség egyedi varázsából az otthonunkban

Érdemes nap mint nap egyre több helyen, több anyaggal is kapcsolódnunk a természethez, hogy ténylegesen megpihenhessen az elménk, és ez által mi is kicsit ki tudjunk kapcsolódni.  Szerencsére ma már otthonaink belső életterei is egyre inkább a természet részévé válhatnak, hiszen egyre több gyártó kínálja számunkra a szebbnél szebb természetes (vagy ahhoz szinte a megszólalásig hasonló) színeket és textúrákat.

Az Argenta ezúttal egy tágas étkezőt mutat be, amelynek megannyi apró részletét természetes elemek ihlettek. A végeredmény egy olyan tér lett, amely nyugalmat és jólétet biztosít a benne élőknek, melynek kulcsát a valódi fa inspirálta kerámiák adják.

Ebben a hangulatos, modern térben minden a kerámia dicséretéről szól: az asztalválasztás, a kárpitozás, a függönyök és még a székek is.

Az Argenta padlólapok széles választékából ezúttal a Marlen sorozat emelkedik ki, mely egy igazán különleges, kézműves mesterek munkáját idéző kerámia. Ha ilyennel tervezzük otthonunkban, akkor a természet finom harmóniáját vihetjük be a belső tereinkbe. A 7 mm vékony anyagú csempe 40×120 cm formátumban érhető el. A sima alaplapokat a család saját dekorjával, név szerint a Marlen Slat domborműves változattal is kombinálhatjuk, a még egyedibb, még különlegesebb megjelenésért. A dekoratív, folytonosan futó vízszintes vonalak a teljes falon azt a hatást keltik, mintha faragott fából készült volna a burkolat.

Argenta / Marlen
Fotó: Argenta / Marlen
 

Kifinomultság & kényelem - a luxus és a jólét szerelmeseinek

Az Argenta Cerámica ezt a tágas nappalit a kifinomultság, a luxus és a nagy kényelem jegyében álmodta meg. Egyszerre sugárzik a nyugalom és jólét atmoszférája a semleges árnyalatú, világos és folytonos padlóburkolatnak köszönhetően.

A teljes belső tér burkolatát, berendezését mind úgy tervezték meg, hogy minden pillanatban élhető és élvezhető legyen, méghozzá a kellő eleganciával és némi egyediséggel megfűszerezve.

A nagy ablakoknak köszönhetően sok természetes fény árad be a helyiségbe, melynek fókuszában egy exkluzív kanapé hívogat bennünket a pihenésre, ellazulásra. Ez egy igazán egyedi és mégis egyszerű, letisztult belső tér, melyet áthat a kifinomultság és egyfajta sajátos személyiség. A projektben az Argenta Siena (az egyik új Artech sorozat eleme) került felhasználásra. Az elegáns márvány reprodukciója ezúttal 60×120 cm-es porcelán csempékben köszön vissza, különlegessége pedig a ragyogásában rejlik: rendkívül kifejező, a ráeső fény visszaverődésének vibrálása, pazar csillogása, mely az egész enteriőrt áthatja.

Argenta / Siena
Fotó: Argenta / Siena

Kifejező és energikus színek, melyek közt igazán jól érzed magad!

Az Argenta a természetes, a hívogató jólét és a nyugodt csendes atmoszféra mellé egy olyan teret is tervezett, amely telis-teli van energiával , és mégis minden négyzetcentije maga a harmónia: a falon lévő élénk kerámia kék szín a padló semleges árnyalatával együtt valami nagyon finom és kellemes, mégis energikus kombináció. Egy ilyen élettér azok számára lehet ideális, akik minden nap vágynak egy kis intenzív hatásra, hogy felébresszék az érzelmeiket és élvezzenek minden egyes pillanatot. A kék csupa pozitív energiát és optimizmust közvetít, miközben lehetővé teszi számunkra, hogy kapcsolatba kerüljünk a természettel.

A Vogue kollekciót fali csempeként is alkalmazzák közterületek, vagy közösségi terek teljes falaira. Ezzel tökéletes alapot teremthetünk sokféle stílushoz, és a gyártó valamennyi kollekciójával remekül kiegészíthetjük, kombinálhatjuk. Egy retro stílusú asztali lámpa és egy bőrfotel pedig még egy csepp fűszert, egy kis exkluzivitást ad az enteriőrnek. A Vogue egy matt, nem tükröződő, vékonyabb fali csempe kollekció, mely nyilván nem csak kékben érhető el, hanem 6 gyönyörű, divatos árnyalatban.

Argenta / Vogue
Fotó: Argenta / Vogue

Józan és sötét árnyalatok - a letisztult nyugalom páratlan élménye

Más, világosabb ajánlatokkal ellentétben ebben a nappali-étkező térben az Argenta egy különösen józan hangulatot teremtett a sötét tónusú kerámiapadló, a Courel sorozat alkalmazásával, melynek felületét, megjelenését a természetes pala ihlette - mintha csak egyenesen a kőbányából hozták volna ide…

A sötét színek az utóbbi években egyre erőteljesebben jelennek meg a belsőépítészetben, mára már padlókon és falakon egyaránt egy igazán különleges, sejtelmes, letisztult és józan atmoszférát teremtve meg a tágas életterekben. Ez utóbbi fontos üzenet: mivel a sötét burkolatok a kisebb tereket összenyomhatják és még szűkösebbé teszik, ezért érdemes ezeket a kellően tágas terekben és olyan helyiségekben alkalmazni, ahol sok természetes fény jut be, a kontrasztos hatás eléréséhez.

A Courel porcelán padlólap szintén az új Artech kollekció része. A lényeget keresi és éri el az anyag valóságának mivoltában, mely a megjelenik az egyes darabok megannyi részletében. A 60×120 cm-es formátumú lapokkal, az árnyalatban is hozzájuk igazított szintén sötét bútorokkal kombinálva józan és elegáns megjelenést, térélményt érhetünk el.

Argenta / Courel
Fotó: Argenta / Courel 

Kerámia-harmónia - a kortárs kifinomultság jegyében

Egy újabb étkező tér, ahol a luxus és a természetesség tökéletes elegyét, harmóniáját láthatjuk. A kortárs hangulatot ezúttal a Geneve sorozatának egy semleges tónusú, homokkő hatású kerámia padlólapja adja meg, melynek felülete élethűen adja vissza a természetes kopás és elhasználódás autentikus hatását.

A 20. század első felének modern építészeti jellegzetessége, amikor a nagy ablakok fénnyel árasztják el a teret, így kellő bepillantást engednek a kerámiapadlók kanyargós mintázatánk részleteibe. Itt ugyanis a részletek gazdag látványa kulcsfontosságú a kívánt elegancia megteremtéséhez. A kifinomult bútorok teszik fel az i-re a pontot, a tökéletesen finom, elegáns, harmonikus összképhez. 

Argenta / Geneve
Fotó: Argenta / Geneve 

Szeretnél még többet megtudni a neves spanyol gyártó, az Argenta Cerámica munkásságáról?

Az Argenta Ceramica egy neves spanyol cég, amely mindenféle építészeti és belsőépítészeti kerámia fal- és padlólap gyártására és forgalmazására specializálódott. Számos gyönyörű felület és formátumok széles választékát kínálja a legnagyobb, 120×260 cm-es 6 mm-es vastagságtól a kisebb méretű lapokig, mint például a 15×15 cm és 6,5×20 cm.

A gyártó folyamatos befektetéseivel emelkedik ki a piacon: valamennyi gyártási folyamatukhoz a legújabb technológiai felszereléssel rendelkeznek. Elkötelezettek az innováció, a minőség és az ügyfélszolgálat iránt. Jelenleg öt gyártóüzemmel és négy logisztikai központtal rendelkeznek, és termékeiket több mint 100 országban értékesítik a nemzetközi piacon.

Burkolás előtt állsz, és szeretnéd minél kevesebb felfordulással, minél praktikusabban, és persze minél szebben kialakítani otthonod belső és külső tereit?

Akkor fedezd fel élőben is az itt látott sokoldalú kollekciókat, és persze még megannyi más gyártót és ragyogó kollekcióikat: Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!

Add hozzá kedvezményeinket vásárlásodhoz!

Tudod hogyan lehet rendkívül kedvező áron vásárolni üzleteinkben? Palatinus Plus kártyával! Kattints és tudj meg mindent róla, megéri!

Milyen lesz az álomfürdőszoba? Megmutatjuk!

3D tervezés szolgáltatásunk lényege, hogy nem csak a felújítás végén derül ki milyen az álomfürdőszobád, hanem már a tervezésnél megnézhetsz minden részletet. Ráadásul a 3D tervezés ingyenes, ha a szükséges anyagokat nálunk vásárolod meg!