Színezd újra otthonod – ragyogó tavaszi árnyalatokkal!

Színezd újra otthonod – ragyogó tavaszi árnyalatokkal!Szebbnél szebb árnyalatokkal, látványos zöldekkel, selymes virágszínekkel, ragyogó égkékkel és finom pasztellekkel tehetjük ragyogóvá idén a fürdőszoba falait. Csemegézzünk most az üdítő tavaszi árnyalatokból, melyek bárhol tökéletesen megállják a helyüket, falakon és padlón egyaránt.


finom pasztelek a fürdőszobába

Mivel a burkolat színe, az általa képviselt hangulat határozza meg leginkább egy adott helyiség stílusát, ezért ma már számos, ragyogó szépségből választhatunk otthonunk berendezésekor.

A színek kedvelőinek nagy örömére – elveszítették egyeduralmukat a minimál, natúr tónusok, mint a barnás fa, vagy a szürke kő árnyalatok – melyekkel kétségkívül természetes és időtlen hatást varázsolhatunk otthonunk falaira, padlóira. Azonban itt az idő, hogy némi üde, tavaszias színfolttal gazdagítsuk a látványt!


Urbatek Calacatta Green burkolat
(Fotó: Urbatek Calacatta Green)

Színes burkolatok terén pedig nem lesz hiány az idei enteriőr trendekben – s ahogy a nagy divatházak kifutóin, úgy falainkon, padlóinkon is egyre több bájos pasztell árnyalat tűnhet fel tavasszal.

Nézzünk most ezekből néhányat, több gyártó szépségei közül válogatva!Sant Agostino Deconcrate burkolat
(Fotó: Sant Agostino Deconcrate)

1. Geometrikus pasztell álmok


Nagyon finom, nagyon kellemes pasztell tónusok, melyeknek a modern, geometrikus formák adnak keretet a burkolatok mintázatain.

A spanyol Argenta gyár kínálatában, több árnyalatban is megtalálható Le Giare kollekció. Harmonikus elemei nem csak a fürdőszoba falain mutatnak majd jól!
Argenta Le Giare burkolat
(Fotó: Argenta Le Giare)

Az innovatív Le Giare kollekció ráadásul egy új anyag, a „gyantacement” felhasználásával készül, amelyet egyre szélesebb körben alkalmaznak a kortárs belsőépítészeti projektekben. A fényes és matt effektek egy semleges színpalettában ötvöződnek, mely számos izgalmas mégis harmonikus párosítást, kombinációt tesz lehetővé számunkra a kollekció 5 gyönyörű árnyalatából (fehér, szürke, kék, natúr és zsálya). 

A 30 × 90 cm-es fali csempe alapszíneivel és a hozzájuk illő dekorokkal szép, tágas, és igen látványos falakat tervezhetünk.
Argenta Le Giare burkolat
(Fotó: Argenta Le Giare)

2. Botanikus minták, harmonikus árnyalatok

Igazi romantikus álmodozóknak ajánljuk a fürdőszoba magányában eltöltött kellemes „énidő” még szebbé tételéhez ezt a kollekciót!

A kiváló minőségű, és igencsak dekoratív Supergres burkolatok sokoldalúsága igazán lenyűgöző, ahogyan a nemes anyaghasználat, a kifinomult megmunkálás látványa is igazi luxus enteriőrt idéz…

A Colovers család – már nevéből is adódóan – számos gyönyörű árnyalatban, izgalmas dekorlapokkal, szebbnél szebb mintákkal kapható. A nőies színvilág és a botanikus rajzolatok mellett még számos más megjelenésű dekorelemet is felfedezhetünk a gyártó kínálatában.


Supergres Colovers burkolat
(Fotó: Supergres Colovers)

3. Művészet és természet, kéz a kézben

A Sant’ Agostino gyár FusionArt nevet viselő termékcsaládja a fa illetve a beton kreatív társításával jött létre, méghozzá művészi kivitelben. Iparművészeti műalkotásokat megszégyenítő megoldással ragadja meg a látvány, a fa érzékeny lelkivilágát és a beton attraktív lendületét ezeken a porcelán köveken, melyek összképe újfajta eleganciát hoz bármely élettérbe, legyen az egy szép terasz fal, egy mutatós, natúr konyha padló, vagy egy egyedi fürdőszoba.


Sant’ Agostino FusionArt burkolat
(Fotó: Sant’ Agostino FusionArt)

4. Az idén tavasszal még a beton is színes!

A beton, illetve a betonból továbbfejlődött Terazzo burkolatkreációk az elmúlt években szép csendben belopóztak a kortárs belsőépítészet látványos megoldásai közé.

A nemes kő, az elegáns márvány, vagy a meleg, természetes fa hatású csempék és járólapok mellett szuper alternatíva az elegáns terek burkolására a natúr, vagy éppen a színes terazzo burkolat – mint amilyen például a Sant’ Agostino vagy a Supergres márkák szépséges lapjai!

Supergres H24 Pearl dekor
(Fotó: Supergres H24 Pearl dekor)

Harmonikus összképet teremthetünk, ha a burkolat mintázatából egy vezető színárnyalatot kiragadunk, s ezt megjelenítjük a kiegészítőkön.

A Sant Agostino terazzo hatású dekorcsempéivel jól harmonizálnak a petrolkék árnyalatú lakástextilek, vagy a bronz színű csaptelepek, illetve zsanérok is. Ettől nemes, mégis laza eleganciát kap otthonunk összképe.


Sant Agostino Deconcrate burkolat
(Fotó: Sant Agostino Deconcrate)

Ha pedig több színt szeretnénk, mely a burkolatunkkal is harmonizál - akkor színes fürdőszoba bútorok, színes szaniterek, pult, vagy bármilyen más színes berendezési tárgy vagy dekoráció betervezésével is színesebbé, vagányabbá tehetjük az enteriőrt.

5. Elegáns hófehér üde zöldekkel

Ezúttal nem csak a szobanövények zöldellnek a friss hangulatú tavaszias enterőrben, hanem a márvány mintázata is élénkzöldben pompázik ezeken a látványos burkolólapokon!


Urbatek Calacatta Green burkolat
(Fotó: Urbatek Calacatta Green)

Porcelanosa cégcsoport önálló márkáját, az Urbatek burkolólapok különleges anyagát, és technológiáját már több ízben is bemutattuk olvasóinknak. A szinte bármilyen kül- és beltéri falfelületre, pultra, oszlopra, beugróra, házfalra burkolható speciális óriástáblák számos mintázatban, színben, árnyalatban elérhetők.

A hófehér alapon, üde zölddel kombinált Calacatta Green márványerezetű lap egyszerre modern és elegáns. Nagyon is friss, tavaszi-nyári enteriőrökbe illő a megejelenése, de egész évben szó szerint örökzöld pompát hozhat bármely helyiségbe látványos, hófehér és levélzöld rajzolataival.

Az Urbatek óriás lapjaival elképesztően sokszínű, attraktív és elegáns tereket álmodhatunk meg – legyen az egy impozáns otthon, vagy egy luxus színvonalú bár vagy üzlethelyiség enteriőrje. A fantáziának semmi sem szab határt!


Urbatek Calacatta Green burkolat
(Fotó: Urbatek Calacatta Green)

Még több inspirációra, egyedi ötletekre, látványos megoldásokra vágysz?

Akkor kövess bennünket blogunkon, hiszen online magazinunk valamennyi cikkében szebbnél szebb hidegburkolat-családok, praktikus és egyedi fürdőszobabútorok, vagy éppen csaptelepek, esetleg szaniterek kollekcióival találkozhatsz!

Ha pedig megtekintenéd e szépségeket élőben is, akkor nálunk nem csupán megnézheted, megrendelheted, de meg is terveztetheted álmaid megoldásait. A Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában több mint 200 világszínvonalú gyártó változatos termékpalettájából válogathatsz és hozzáértő, felkészült értékesítő kollégáink segítenek a választásban!