3 új olasz dizájncsap az egyedülálló zuhanyzásélményért

3 új olasz dizájncsap az egyedülálló zuhanyzásélményértA burkolatok kiválasztása után, a szaniterek mellett legalább olyan fontos a fürdőszoba kényelméhez a csaptelepek átgondolt kiválasztása, pláne a zuhanyzóban! Hiszen fürdőszobánk ettől lesz igazán a miénk, innen érkezik testünkre a számunkra pont jóleső mennyiségű, erejű, tisztító vízsugár. Bizony a csapjaink okozta bosszúság képes elrontani, jó működése pedig élménnyé tenni a napunk kezdetét, illetve befejezését. Ezúttal a frissítő zuhanyzás híveinek kedvezünk a Fima Carlo Frattini három izgalmas újdonságával, melyek egyedülállóan sokoldalú, innovatív megoldásai mellett letisztult eleganciájukkal, környezetbarát működésükkel, és ergonomikus megoldásaikkal teszik személyes élménnyé számunkra a fürdőszobában eltöltött énidőt.


A Fima Carlo Frattini egy immár harmadik generációs családi vállalkozásból nőtte ki magát mára az olasz csaptelep és szerelvény gyártás egyik piacvezető márkájává. Túl azon, hogy a legmodernebb gyártási eszközökkel dolgoznak, termékeik elegáns, sikkes stílust képviselnek, és a tervezés és a gyártás során is a tökéletességre és megbízhatóságra törekednek.  

A dinamikus, nemzetközi és abszolút kortárs cég, egyedi és innovatív megoldásokban gondolkozik mind a dizájn, a minőség és a funkcionalitás tekintetében, miközben kiemelt figyelmet fordít a környezetre és az ökológiai fenntarthatóságra is.

Carlo Frattini a fenti értékek jegyében profi tervezőkkel közösen alkotta meg az alábbi három igazán innovatív újdonságát, a zuhanyzás szerelmeseinek.

Fima Carlo Frattini új zuhanyrendszerek
(Fotó: Fima Carlo Frattini új zuhanyrendszerek)1.     STILL - az új, minimalista megoldás, mely a funkció és a jólét egyensúlyát kínálja


A STILL modell egészen lágy, csendes zuhany megoldás, minimalista, avantgarde stílusú tervezéssel.

Davide Vercelli, a neves dizájner-mérnök által tervezett és a Fima Carlo Frattini által kínált új zuhanyfej a jólét új dimenzióját nyitja meg számunkra. A STILL koncepció esetében a vízsugár jótékony hatása találkozik a vonalak letisztult, szigorú esztétikájával.

A különleges modell a cég törekvéseinek mindhárom alapvető értékét tökéletesen megtestesíti, azaz környezetbarát, minőségi és dizájnban is élenjáró. Fima Carlo Frattini Still zuhanyfej

(Fotó: Fima Carlo Frattini - STILL zuhanyfej) 


A minimalista-avantgárd dizájn keretet biztosít egy egészen egyedi teljesítmény számára, amely első látásra rendkívül egyszerű, lineáris koncepcióban jut érvényre. Egyetlen, szimpla hengeres elembe három állítható levegőztetőt építettek be, melyek percenként mindössze 8 liter víz fogyasztásával garantálják a kellemes használatot.
Az esztétikus sziluettel megáldott zuhany testre szabható a több zuhanyfej kombinációjának köszönhetően. Az összes FIMABOXES ház lehetővé teszi akár két zuhanyfej egyidejű beépítését egyetlen kifolyóval, míg a nagy átfolyású süllyesztett zuhanyfejek több zuhanyfej használatát teszik lehetővé - így eltérő konfigurációkat lehet elérni.Fima Carlo Frattini Still zuhanyrendszer

(Fotó: Fima Carlo Frattini Still zuhanyfej)A választási lehetőségek pedig még nem értek véget! A STILL a klasszikus króm és szálcsiszolt nikkel árnyalatok mellett, matt fehér és matt fekete színben is elérhető. Utóbbiak „soft touch” hatásuknak köszönhetően rendkívül modern karaktert kölcsönöznek a modellnek - akár harmonikus, akár kontrasztos megjelenésben gondolkodunk a csaptelepek kiválasztásakor.


2.      SWITCH – a testre szabható, komplett zuhanyrendszer, több speciális funkcióval

 
A SWITCH egy teljes, komplett zuhanyrendszer, igazán széleskörű megoldási lehetőségekkel.

Az egyszerűség kedvéért a teljes Switch rendszert egy kicsi, kompakt testbe összpontosították. A hőmérséklet és a vízáramlás szabályozóját is a két alapfunkciót működtető ki- és bekapcsoló gombhoz adták hozzá.Fima Carlo Frattini Switch zuhanyrendszer
(Fotó: Fima Carlo Frattini Switch zuhanyrendszer)


A névnek megfelelően, a SWITCH egyik legfőbb előnye - amely funkcionális és tervezési szempontból is egyedülállóvá teszi az iparágban – hogy valóban elindíthatjuk a vízáramlást a kifolyónál egy kerek gomb megnyomásával.‎

A meglévő rendszerekkel ellentétben ugyanis, amelyekben csak a hőmérséklet- és áramlásszabályozási pozícióból lehetséges a különböző közműveket a terelőkön keresztül működtetni – itt a kapcsoló a kívánt kimenetet a lenyomott gombnak megfelelően állítja be. Az egyes kimenetek aktiválásakor mindig az utolsó használat során előre beállított vízmennyiség érkezik, amelynek áramlási sebességét a megfelelő vezérlőgombon keresztül állíthatjuk.

Fima Carlo Frattini Switch zuhanyrendszer
(Fotó: Fima Carlo Frattini SWITCH zuhanyrendszer)


A sorozat kétféle beépítési lehetőséget kínál! Választhatunk a könnyen telepíthető és akár felújításra is alkalmas all-in-one rendszer, vagy a teljesen beépíthető egyedileg testre szabható rendszer között. A beépített változat egyedi elemek széles sorából áll, melyek mindegyike más-más funkcióval rendelkezik (kézi zuhany, vízkifolyó, oldalfúvóka, Kneipp kézizuhany és BE/KI kapcsoló gomb) amelyeket szabadon elhelyezhetünk a zuhanyzóban.‎

Az innovatív SWITCH rendszer három változatban érhető el: süllyesztett, polcos és oszlopos.

A praktikus SHELF (polcos) változat több, stílusos felületben kapható: króm, matt fekete, matt fehér és szálcsiszolt nikkel. Kérhetjük továbbá a fényes mellett matt üvegpolccal is – melyet a matt fekete változat mellé antracit színben, míg az összes többi felülethez világosszürkében álmodtak meg a tervezők. Ez kiemeli, és még egyedibbé teszi a zuhanyt.

Ami a kollekció dizájnját illeti: szintén minimalista, ám a zuhanyfej és a kézizuhany is funkcionális, és egyedi kialakítású.‎ Az ikonikus kézizuhany recés mintája a vezérlőmodul gombjainak kialakítását idézi, a függőleges levegőztetővel ellátott ergonomikus markolat pedig a természetes zuhanyélményt teszi lehetővé.‎Fima Carlo Frattini Switch zuhanyrendszer
(Fotó: Fima Carlo Frattini Switch zuhanyrendszer)


A SWITCH koncepció tervezője szintén Davide Vercelli, aki ezúttal is nagyot alkotott a fenntarthatóság, az innováció és az esztétika terén egyaránt, különös figyelmet fordítva a tervezésre és a fenntarthatóságra is.

Egyrészt, a süllyesztett testek visszafogott térfogatának köszönhetően az összméretek is diszkrétebbek, másrészt a gombok természetes függőleges helyzete is úgy van kialakítva, hogy felelősségteljesebb vízhasználatra "neveljen" bennünket. 


3.      O3 – három különböző kifolyócső, a személyes zuhanyélményéért

Az O3 zuhanyfej – mely szintén a neves olasz tervező és mérnök, Davide Vercelli munkája - ötvözi az esztétikai vonzerőt és a jó közérzetet: három különböző kifolyócső és innovatív kialakítás jellemzi a Fima Carlo Frattini új O3 zuhanyfejét, melynek erősségei a jól felismerhető stílus, az eredeti dizájn, és a maximális odafigyelés fogyasztásra és fogyasztóra egyaránt.

Az új O3 zuhanyfej megújítja a zuhanyélményt, hiszen szabad kompozíciójának köszönhetően a wellness-ben érezhetjük magunkat.


 Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej
(Fotó: Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej)

 
A műalkotásnak is beillő zuhanyfejek két alapvető rész egyesítéséből állnak, a kifolyót körülvevő hengerből, és egy vékony "L" –alakú kifolyócsőből, amely egyszerre szolgál alátámasztásként, valamint arra, hogy vizet juttasson ki a fúvókákból. 

Ez a csúcstechnológiával készült kifinomult profil pedig mindössze 6 mm vastag, így a vízellátás szinte láthatatlan.

A cilinder és az L-alak két különböző módon helyezhető el (IN és OUT) attól függően, hogy milyen esztétikai identitást kívánunk adni zuhanyunknak. Az „IN” változatban a henger az L-formán belül marad, így a zuhanyfej lineárisabb, letisztultabb formát követ. Az „OUT” pozíció pedig kívülről jobban kiemeli a tartóelemet, kiemelve annak esztétikai és technológiai jellemzőit.Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej
(Fotó: Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej)A fejzuhany kulcsfontosságú jellemzője a három egyénileg választható fúvóka: Rain, Laminar és Cascade. A háromféle kimenet egyedileg állítható, hogy testre szabható legyen a víz áramlása, ezzel is még inkább magunkra szabhatjuk a zuhanyzás értékes perceit.

A Rain állásban kíméletes, esőztető élményt és alacsony vízfogyasztást érhetünk el (mindössze 8 liter/perc).

A Laminar pozíció a víz és a levegő együttes, bőséges áramlását használja fel a wellness élmény eléréséhez, mely erőteljes, energetizáló, még alacsony áramlási sebességnél is masszírozó hatású.

A Cascade állás pedig vízesés-szerű áramlást tesz lehetővé, 10 liter/perc minimális fogyasztással, 90°-os elforgatási lehetőséggel.Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej
(Fotó: Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej)A Fima Carlo Frattini új O3 zuhanyfejének számos, rendelkezésünkre álló felületét is úgy alakították ki, hogy képes legyen alkalmazkodni a legkülönfélébb fürdőszobai terekhez, és még emeljen is azok stílusán, különleges megjelenésével.  Az O3 modellek szín- és anyagváltozata ugyanis elképesztően sokoldalú: króm, szálcsiszolt nikkel, fekete króm, szálcsiszolt fekete króm, matt fekete, matt fehér, arany és csiszolt arany változatban is beszerezhetjük.Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej
(Fotó: Fima Carlo Frattini O3 zuhanyfej)

 
Még több élményre, inspirációra, ötletre, esetleg szakértői - avagy tervezői segítségre vágysz? Vagy csak szívesen megtekintenéd termékeinket élőben is?

A Palatinus Fürdőszobaszalonok kedves, hozzáértő munkatársai szeretettel várnak, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy ha már biztos vagy a dolgodban, akkor rendeld meg online!